Naar de inhoud

Zoekresultaten

De Werkbrigade: 50 tot 60 Arnhemmers aan het werk

Scalabor start samen met de gemeente Arnhem De Werkbrigade, bedoeld om 50 tot 60 Arnhemmers met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk te helpen of te houden.  Zij krijgen een (tijdelijke) werkplek met een reële kans op duurzame uitstroom. Het doel is dat zij uiteindelijk duurzaam uitstromen naar een vaste baan. De looptijd van de Werkbrigade is 2,5 jaar.

Scalabor neemt medewerkers gedurende 2 jaar in dienst via Stichting aan de Slag en zorgt voor de benodigde werkervaring en vakinhoudelijke opleiding, zodat deelnemers na 2 jaar sterker op de arbeidsmarkt staan.  Het gaat om werkplekken waarbij (kandidaat) medewerkers tijdelijk in dienst komen van Scalabor via. Zij worden gedetacheerd via Stichting aan de Slag om na verloop van tijd door te stromen naar een vaste baan. Het gaat met name om werk in de schoonmaakbranche en groenvoorziening of bij andere werkgevers waar ook nu mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werken.

Behoud van inclusieve banen
Op deze manier hebben werkgevers na de crisis goed opgeleide medewerkers, die dan weer hard nodig zijn. En, minstens zo belangrijk, het biedt werkgevers de kans om inclusieve banen – ondanks deze lastige coronatijd – toch een plek te geven in hun bedrijf. Voorwaarde voor de werkgever is dat de kandidaat na 2 jaar een vervolgcontract krijgt. Voor de deelnemers die het na deze periode toch niet lukt, kijken we hoe zij op een andere wijze vervolgstappen kunnen maken.

Door de crisis
Zo helpen we werkzoekenden en werkgevers deze crisis te overbruggen, door werkgeverschap in te vullen voor sectoren die het nu moeilijk hebben en door werk te behouden. We houden mensen in beweging en bieden hen juist nù langere tijd de mogelijkheid aan het werk te zijn. Vanzelfsprekend tegen een gewone beloning en met aandacht voor ontwikkeling.

Voor wie
De (kandidaat) werknemers van de Werkbrigade zijn inwoners van Arnhem die door de coronacrisis (nog) moeilijker aan een vaste baan komen of tijdelijk overbrugging nodig hebben. Daarnaast ontzorgt de Werkbrigade werkgevers doordat Scalabor een periode van opleiding en detachering biedt, alvorens een werkgever een werknemer aanneemt.