Naar de inhoud

Zoekresultaten

Fietsenwerkplaats Scalabikes

Bij Scalabikes repareren we fietsen, maar we verkopen ook opgeknapte fietsen. Onze fietsenwerkplaats is een leer werkbedrijf waar we fietsmonteurs opleiden, waarna ze weer kunnen doorstromen naar een leuke baan.

Fietsenwerkplaats
Onze fietsenwerkplaats Scalabikes is een plek waar we fietsmonteurs opleiden. We doen dat door reparaties uit te voeren van fietsen van collega’s, elektrische bakfietsen van de Groene Rijders en van Cargoroo te onderhouden, maar ook door bijvoorbeeld alle fietsen van Burgers Zoo, het Openluchtmuseum en de fietsen waar het Nederlands Olympische Team in Tokio op reed spik en span klaar te maken.

2de leven fietsen
Ook maken we oude fietsen weer zo goed als nieuw zodat ze weer als tweedehandsfiets verkocht worden. Zo neemt de Dullertsstichting fietsen bij ons af en geeft die aan gezinnen die het financieel krapper hebben. Of via Stichting Leergeld kunnen gezinnen een fiets aanvragen.

Leren en werken
Wist je dat Scalabikes meer is dan alleen een fietsenwerkplaats? Het is een plek waar het repareren van fietsen hand in hand gaat met het begeleiden van mensen naar passend betaald werk. Zo bieden we een verbinding tussen talent en werk, en helpen we hen op weg naar stabiliteit en een mooie toekomst! Vier vliegen in een klap dus:

  • we kunnen werkzoekenden opleiden
  • het levert inkomsten op
  • we zijn circulair bezig
  • we leveren een bijdrage aan diegene die kunnen gebruiken

De vraag naar fietsenmakers is overigens enorm.