Dak- en thuislozenproject De Brug
Op weg naar werk
Ben je dak- of thuisloos en wil je graag aan het werk? Dan is De Brug een mooie opstap. Bij De Brug kun je in een veilige omgeving weer wennen aan structuur en werken met anderen.
Iedereen heeft een eigen reden om bij De Brug te willen werken. Maar allemaal met hetzelfde doel: verdergaan met het leven en niet blijven hangen in oude patronen.
Locatie De Brug
De werklocatie van De Brug is in Arnhem. Hier kun je inpak- en montagewerk doen. Ook is er een ploeg die naar buiten gaat om het zwerfafval in de omgeving op te ruimen. Je werkt in kleine groepjes met professionele begeleiding. Deelname is mogelijk vanaf drie dagdelen per week.
“Als je me hier binnen inpakwerk laat doen, word ik gek”, zei Henk (58) tegen zijn begeleider van de Brug. Het alternatief dat hem werd geboden, bleek een schot in de roos. Inmiddels werkt Henk al 2 jaar in vaste dienst als autokoerier bij Cycloon Post. Koerierswerk is wat hij deed vóór hij aan de alcohol raakte en dakloos werd. Nu is hij weer helemaal in zijn element!
Henk, oud-deelnemer De Brug
Stap voor stap
Nadat je hebt laten zien over voldoende basis werknemersvaardigheden te beschikken, kun je doorstromen naar een individueel vervolgtraject. Er zijn verschillende mogelijkheden om stap voor stap en met begeleiding op weg te gaan naar (betaald) werk.
Je staat er niet alleen voor
Je krijgt ondersteuning van begeleiders van Scalabor. Zij begeleiden al jaren mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Of die afstand nu klein of groot is. Zij ondersteunen je bij het werk zelf, maar ook bij andere zaken die met je werk te maken hebben. Samen kijk je hoe jij je zelfstandigheid weer terug kunt krijgen. Sommigen lukt dat in een paar maanden, anderen doen er langer over. Het blijft maatwerk.
Vóór ze medio 2016 dakloos werd, werkte Betty (59) in de horeca. Ze kende het vak dus door en door. Tijdens de tijdelijke opvang bij Iriszorg, kwam ze in aanraking met De Brug. Na daar enkele maanden inpakwerk te hebben gedaan, mocht ze in het tuincafé van Intratuin aan de slag. “Een prachtige kans”, vond ze. “En wat heel mooi was: de mensen van de brug hebben mij geholpen met het opknappen van de flat die ik aangeboden kreeg!” Inmiddels heeft Betty een betaalde baan als afvalcoach bij de gemeente Arnhem.
Betty, oud-deelnemer De Brug
Kom gerust eens kijken!
Ben je benieuwd of De Brug iets voor jou is? Kom eens kijken en een kop koffie drinken. Ons adres is Beijerinckweg 38 in Arnhem (hoek Simon Stevinweg, een zijstraat van de Westervoortsedijk). Je kunt ons ook mailen voor informatie of het maken van een afspraak: debrug@scalabor.nl.
Download hier de folder waarin je alles nog eens rustig kunt nalezen.