Werken en leren in de horeca

Vind jij de horeca leuk en wil je leren koken voor gasten? Scalabor neemt je mee via de kortste weg naar een betaalde baan in de horeca! Je volgt een opleiding, doet werkervaring op en na zes maanden heb je een betaalde baan.

 

 

 

Hoe dan?

In de eerste drie maanden ga je ontdekken wat je al kunt en wat je nog moet leren. Je start meteen 1 dag in de week met vakgerichte training op een locatie van Scalabor en je werkt dan 3 maanden lang minimaal 16 uur per week in de praktijk op een werkplek bij Scalabor.

Leerwerkplek

Na de eerste 3 maanden is het tijd voor de volgende stap. Scalabor zorgt voor een passende leerwerkplek bij één van de horecabedrijven waar wij afspraken mee hebben. Daar ga je ook 3 maanden aan het werk, zodat je je in de praktijk verder ontwikkelt. Bij goed functioneren biedt dit bedrijf jou een contract aan voor minimaal 6 maanden. Hier kun je je opleiding verder afmaken, je bent dan gecertificeerd ‘keuken assistent’. Natuurlijk kun je ook nog verder leren voor kok!

Ondersteuning en begeleiding

Tijdens jouw traject naar werk krijg je les van een docente en vakbekwame ondersteuning en begeleiding vanuit Scalabor en de leerbedrijven. We verwachten van jou dat je je inzet voor het beste resultaat. We gaan uit van een traject van een jaar. Totdat je je opleiding afrondt, blijft de trajectbegeleider van Scalabor jou begeleiden.

Enthousiast geworden?

Neem dan vooral contact met ons op via 026 368 52 22. Je kunt vragen naar de afdeling Arbeidsontwikkeling. Mailen kan natuurlijk ook: mooiebanen@scalabor.nl