Werken en leren in de zorg

Scalabor ondersteunt je bij de kortste weg naar werk in de zorg

Werken in de zorg biedt veel kansen. Werkgevers hebben een groot tekort aan goed gekwalificeerd personeel. Als je een tijd uit het arbeidsproces bent geweest, valt het soms niet mee om weer aan de slag te gaan. Via Scalabor kun je een traject naar werk in de zorg volgen. Het gaat om een baan als medewerker in de thuiszorg, bijvoorbeeld als hulp in de huishouding of woonassistent. Een combinatie van beiden is ook mogelijk. Dit traject is alleen bedoeld voor kandidaten die nog geen diploma hebben.

Hoe ziet dat eruit?

Je start bij ons arbeidsonderzoekcentrum. In die periode volg je in een groep een programma van testen en training. Daarin zoeken we samen met jou uit wat je al kunt en wat je nog moet leren als het gaat om werken in de zorg. Aan het einde maakt je trajectbegeleider van Scalabor samen met jou een plan voor het traject ‘Werken en Leren in de Zorg’. Een goede opleiding is daarbij erg belangrijk.

Opleiding

Na je eerste maand start je met een MBO-opleiding Entree van 1 jaar bij Rijn IJssel. Je gaat één dag per week naar school en daarnaast werk je minimaal 16 uur per week. De eerste 3 maanden volg je de hospitality-module bij Scalabor zelf. Je doet binnen het bedrijf werkervaring op in de horeca, als gastheer/-vrouw bij de receptie en in de schoonmaak. Zo leer je de verschillende onderdelen van het vak in een veilige en rustige omgeving. Ervaren medewerkers begeleiden je en helpen je om weer in een werkritme te komen.

Leerwerkplek

Na 3 maanden is het tijd voor de volgende stap. Scalabor zorgt voor een passende leerwerkplek bij een van de zorgorganisaties* waar wij afspraken mee hebben. Daar ga je ook weer drie maanden aan het werk, zodat je je in de praktijk verder kunt ontwikkelen. Bij goed functioneren, biedt dit bedrijf je een arbeidscontract van minimaal 6 maanden aan en kun je daar ook je opleiding afmaken.

* Wij werken samen met de volgende zorgorganisaties:
A&S Groep, DrieGasthuizenGroep, Thuiszorg Groot Gelre, Hulp in Gelderland, Innoforte, Vreedenhoff, Pleyade, STMG, Zilverzorg en ZorgPlus.

In een notendop

• Je krijgt een intake en volgt een test- en trainingsprogramma van 1 maand
• Je leert daarna in 12 maanden een vak
• Je behaalt een veelgevraagd diploma ‘Entree Assistent dienstverlening en zorg’
• Je krijgt een arbeidscontract bij goed functioneren

Ondersteuning en begeleiding

Tijdens jouw traject naar werk krijg je ondersteuning en begeleiding van Scalabor. We verwachten van jou dat je je inzet voor het beste resultaat. We gaan uit van een traject van één jaar. Totdat je je opleiding afgerond hebt, blijft de trajectbegeleider van Scalabor jou begeleiden.

Heb je nog vragen?

Neem dan vooral contact met ons op via 06 30 28 30 43. Je kunt vragen naar de afdeling arbeidsontwikkeling. Mailen kan ook: ikwilwerken@scalabor.nl

Download hier de folder waarin je nog eens alles rustig kunt nalezen.

Opleidingspartner: