Naar de inhoud

Zoekresultaten

Werken en leren in de schoonmaak

Scalabor ondersteunt je bij de kortste weg naar werk in de schoonmaak

De schoonmaakbranche is een sector die je veel kansen biedt. Werkgevers in onze regio zitten te springen om goed gekwalificeerd personeel. Als je een tijd uit het arbeidsproces bent geweest, valt het soms niet mee om weer aan de slag te gaan. Scalabor biedt je daarom een traject naar werk in de schoonmaak.

Hoe ziet dat eruit?

Je start met een periode van een maand waarin je aan de slag gaat bij ons arbeidsonderzoekcentrum. In die maand ga je samen met een trajectbegeleider van Scalabor uitzoeken wat je al kunt en wat je nog moet leren als het gaat om werk in de schoonmaak. Je hebt werknemers- en vakvaardigheden nodig. Werknemersvaardigheden zijn bijvoorbeeld werkafspraken nakomen en samenwerken. Vakvaardigheden zijn de specifieke kennis en ervaring die je nodig hebt in de schoonmaakbranche. Je trajectbegeleider maakt samen met jou een plan, daarin staat hoe jouw traject naar schoonmaakwerk eruitziet.

Na je eerste maand stroom je door naar een leerwerkplek bij Scalabor zelf. Drie maanden lang leer je de fijne kneepjes van het schoonmaakvak in een veilige en rustige omgeving. Ervaren medewerkers begeleiden je daarbij en helpen je om weer in een werkritme te komen.

Schoonmaken is een vak en daarbij is een goede opleiding belangrijk. Je volgt bij ons de RAS-basisvakopleiding. Wij bereiden je voor op het examen en je sluit deze periode af met een erkend vakdiploma.

Als je dat diploma behaald hebt, is het tijd voor de volgende stap. Scalabor zorgt voor een passende leerwerkplek waar je je in de praktijk verder kunt ontwikkelen. Je gaat drie maanden aan het werk bij een van de zeven schoonmaakbedrijven waar wij afspraken mee hebben. Bij goed functioneren biedt het schoonmaakbedrijf jou aansluitend een werkplek.

In een notendop

• Je leert in 7 maanden een vak
• Je behaalt een veelgevraagd vakdiploma
• Je krijgt een baangarantie bij goed functioneren
• Je kunt op ieder moment starten met jouw weg naar werk

Ondersteuning en begeleiding

Tijdens jouw traject naar werk krijg je ondersteuning en begeleiding van Scalabor. We verwachten van jou dat je je inzet voor het beste resultaat. We gaan uit van een traject van zeven maanden. Of het traject uiteindelijk korter of langer duurt, hangt af van jouw situatie. Heb je een betaalde baan gevonden? Na plaatsing houden we een vinger aan de pols. Wanneer nodig of gewenst blijft Scalabor contact met je houden.

Heb je nog vragen?

Neem dan vooral contact met ons op via 06 30 28 30 43. Mailen kan ook: ikwilwerken@scalabor.nl

Download hier de folder waarin je nog eens alles rustig kunt nalezen.