Naar de inhoud

Zoekresultaten

Een week vol inspirerende gesprekken en activiteiten (blog)

Wanneer ik in het weekend mijn blog schrijf en terugkijk op de voorgaande week, valt me iedere keer weer op hoeveel er binnen ons bedrijf gebeurt. Maar ook hoeveel praten met allerlei mensen en in allerlei overleggen deel uitmaakt van het werk van de directeur! Soms is het echt ongelooflijk hoeveel je aan het spreken bent in een week. In één-op-één gesprekken, in vergaderingen en op bijeenkomsten. Vorige week was niet anders, wellicht zelfs meer!

Met wethouder en raad van commissarissen

Zo had ik op maandag mijn periodieke overleg met Mark Lauriks, de wethouder bestaanszekerheid van Arnhem. Onze gesprekken verlopen altijd goed, we vinden elkaar snel en komen dan altijd vlot op het onderwerp dat ons beiden bezighoudt: hoe kunnen we nog meer mensen naar zo passend mogelijk werk begeleiden? Na dit overleg snel terug naar Scalabor, want daar stond de vergadering met onze raad van commissarissen gepland. Deze vindt ieder kwartaal plaats en het hoofdonderwerp van deze keer was de vaststelling van de jaarrekening 2023. De accountant had deze al met de auditcommissie besproken, dus we wisten dat het goed zat en dat de stukken door kunnen naar de vergadering van aandeelhouders begin juli. Overigens zal dat dan de laatste vergadering zijn van de voorzitter van onze raad van commissarissen, Peter de Leeuwerk. Zijn termijn zit erop. We gaan nog op gepaste wijze afscheid nemen, want hij heeft ongelooflijk veel bijgedragen aan de stappen die Scalabor de laatste jaren heeft gezet.

Zomerpretpakketten voor Kinderhulp

De volgende ochtend eerst het wekelijkse operationeel overleg met het MT en direct aansluitend samen met medewerkers spreken die die ochtend begonnen met het inpakken van 7500 zomerpretpakketten. Dit zijn dikgevulde rugzakken van het Nationaal Fonds Kinderhulp die terechtkomen bij kinderen die het thuis niet zo breed hebben en daarom niet zoals veel van hun vriendjes en vriendinnetjes met vakantie kunnen. Met de inhoud van de rugzak kunnen ook zij echter een mooie zomer tegemoet zien. Ook medewerkers van Kinderhulp waren aanwezig en zij hadden voor de harde werkers een hele grote slagroomtaart meegenomen. Omdat ik ook voorzitter ben van Kinderhulp, mocht ik twee stukjes taart (heb ik niet gedaan hoor!)! Heel mooi hoe twee van mijn functies hier samen kunnen komen.

Snoepzakjes en lunchpakketten voor de Buitenspeeldag Elderveld

Parallel hieraan had mijn collega Mirjam overigens geregeld dat er 35 lunchpakketten werden ingepakt voor vrijwilligers die betrokken waren bij de Buitenspeeldag Elderveld. En toen zij hoorde dat de organisator nog 800 snoepzakjes ging inpakken voor de kinderen, heeft zij dat met de collega’s bij Scalabor geregeld. Erg fijn hoe we op deze wijze ons steentje kunnen bijdragen.

Samenwerken aan een inclusieve arbeidsmarkt

In de tussentijd nog snel een vraag beantwoord aan de journalist van De Gelderlander over het bericht dat we onze samenwerking met Gispen Presikhaaf Schoolmeubelen verlengd hadden en direct door naar mijn periodiek overleg met de directeur van het UWV. Samen hebben we gesproken over de arbeidsmarktinfrastructuur, maar vooral ook over de vorming van de nieuwe regionale werkcentra en de rol die we daar beiden in hebben en kunnen nemen. Zeer constructief!

’s Avonds was ik vervolgens uitgenodigd door de Lions Club Arnhem om een praatje te houden over de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt, de rol van Scalabor en de kansen die het verbinden van allerlei initiatieven en organisaties in de stad met zich meebrengt. Vanuit Scalabor in ieder geval voldoende voorbeelden!

In de dagen daarna volgde nog een heel goed gesprek met 1stroom, die ons gevraagd heeft om mee te denken hoe zij hun organisatie inclusiever kunnen maken en heel concreet een aantal medewerkers daar zouden kunnen detacheren. Echt een hele mooie opdracht! Ook mooi: de bestuursvergadering van het Centrum voor Activerend Werk. Zij bemiddelen inwoners die nog niet toe zijn aan een vaste baan richting allerlei werkgevers in de stad, zodat zij toch onder begeleiding eerste stappen kunnen zetten richting werk. En wanneer een betaalde baan toch niet mogelijk mocht zijn, richting bijvoorbeeld vrijwilligerswerk. Maar wanneer het na verloop toch kan, komt Scalabor weer in de picture om het laatste stuk te begeleiden.

Tussendoor allerlei collega’s gesproken, telefoontjes gepleegd en teamoverleggen gehad en tenslotte met mijn VNO-NCW pet op ook nog een overleg met de Koninklijke Metaalunie en een presentatie tijdens een drukbezochte ledenbijeenkomst in de Achterhoek. Tijdens beide overleggen was het onderwerp arbeidsmarkt overigens ook weer een belangrijk thema. Er zit dus wel een rode draad in alle gesprekken!