Naar de inhoud

Zoekresultaten

Medewerker in beeld: “Wij kunnen Jan echt niet missen!”

Scalabor medewerkers kom je overal tegen: bij allerlei bedrijven en in allerlei functies. Zo ook Jan Matthijssen, hij werkt bij zorgorganisatie Liemerije als huiskamermedewerker. Daar is hij is de steun en toeverlaat van een groep dementerende ouderen die samen een huiskamer delen. “Ik zorg voor hun natje en droogje, help ze met hun dagelijkse dingetjes en doe kleine klusjes. ”

Rustpunt
Volgens zijn leidinggevende Cathy van der Zwaan is Jan echt onmisbaar. “Hij is een rustpunt voor bewoners en personeel. Jan heeft zoveel geduld en een natuurlijk talent voor de omgang met mensen. Soms willen onze bewoners iets niet, of juist per se wel. Dat kan wel eens lastig zijn, maar Jan tovert al snel een glimlach op hun gezicht. En dan zijn ze vaak weer gelukkig en tevreden.” Ook in zijn team heeft Jan een belangrijke rol. “Hij is een hele warme, integere man. Echt een soort vaderfiguur, zeker voor de jongere collega’s,” zegt Cathy.

Voldoening en liefde
Jan blijft bescheiden onder alle complimenten, hij is vooral blij met zijn werk. “Na een zwaar auto-ongeluk en jarenlange revalidatie kon ik niet terug in mijn oude beroep. Maar stilzitten kon en wilde ik niet.” Hij begon acht jaar geleden bij Liemerije. “Het is soms best zwaar werk. Ik sta samen met een zorgmedewerker op een groep van 12 ouderen en die vragen behoorlijk veel aandacht. Maar daar krijg ik zoveel voldoening en liefde voor terug. Achteraf snap ik niet dat ik dit werk niet eerder ben gaan doen.”

Opluchting
Inmiddels gaat Jan bijna met pensioen. En daar wordt Cathy niet blij van. “Wat moeten we zonder Jan? We kregen echt buikpijn van het idee dat hij ons zou verlaten, dat mag je best weten.” Omdat Jan niet het type is om stil te zitten, verzonnen ze een oplossing: na zijn pensionering blijft Jan toch nog 2 dagen werken bij Liemerije. In de zomer neemt hij wel zijn verlof op. Toch hoeven ze Jan ook dan niet helemaal te missen. “Ik denk dat ik elke week even langs ga om koffie te drinken.” zegt Jan. Daar zijn Cathy, de collega’s en alle bewoners heel blij mee. ”Wat een opluchting dat hij blijft, wij kunnen Jan echt niet missen!”