Branchetraject Logistiek: Jessica heeft mooie stappen gezet

De nieuwe branchetrajecten bij Scalabor helpen mensen daadwerkelijk aan het werk. Zo werkt Jessica inmiddels, als allround logistiek medewerker, bij Bunzl. Via RSD de Liemers kwam Jessica bij Scalabor terecht. Jessica had geen makkelijke start, maar uiteindelijk is het haar gelukt!

 

Stappen maken
Jessica heeft zich in 2021 aangemeld voor het branchetraject Logistiek. Ze wilde graag stappen maken richting de arbeidsmarkt maar had hierin ondersteuning nodig. Jessica had de moed bij elkaar geraapt en is in gesprek gegaan met haar regisseur Jeroen Drenth van RSD de Liemers.

Uit het gesprek met haar regisseur kwam naar voren dat een baan in de logistiek voor haar interessant en wellicht passend zou zijn.

 

Geschikte kandidaat
Via RSD de Liemers kwam Jessica bij Dirk den Boer (Detacheringsconsulent bij Scalabor) en Laura Kuiper – Neijenhuyzen (trajectbegeleider bij Scalabor) terecht. Er volgde een kennismaking. Vanuit deze kennismaking bleek Jessica een geschikte kandidaat voor het branchetraject Logistiek 2.0!

In oktober 2021 is Jessica daadwerkelijk gestart met het branchetraject. Tijdens dit zeer geslaagde groepstraject, onder leiding van werkleiders Bert Doornbos en Rob Slakhorst, heeft Jessica verschillende certificaten behaald: EPT (elektrische pallet truck), Heftruck, reachtruck en de stapelaar!

Helaas speelde COVID-19 een grote rol en miste ze hierdoor een deel van het traject. Toen Jessica weer hersteld was hebben we de tijd die ze hiermee gemist heeft om kunnen zetten naar een leerwerkplek bij Bunzl.

 

Arbeidsovereenkomst
Het doel was onder andere om uren op te bouwen, te oefenen met de rij- en hefmiddelen, maar ook om te onderzoeken of het beide partijen goed beviel. Bij tevredenheid van beide partijen zou er een arbeidsovereenkomst volgen. En dat is gelukt!

Per 1 maart 2022 heeft Jessica een dienstverband van 24 uur per week gekregen! In de toekomst is er wellicht een mogelijkheid om haar uren uit te breiden, maar op dit moment is Jessica meer dan tevreden en heeft ze veel werkplezier bij Bunzl.

 

Meer informatie?
Voor vragen over het branchetraject Logistiek kunt u contact opnemen met Laura Kuiper-Neijenhuyzen.
Voor vragen over de verschillende branchetrajecten, instroom en uitstoom of begeleiding en coaching kunt u contact opnemen met Marloes van Essen.

 

Branchetraject Logistiek