Naar de inhoud

Zoekresultaten

Scalabor bruist! (blog)

Onder deze titel is Introdans de afgelopen weken met een groep collega’s aan de slag gegaan, om samen een dansvoorstelling voor te bereiden. Introdans dus, het dansgezelschap uit Arnhem, dat dit jaar al 50 jaar bestaat en zowel nationale als internationale faam kent! Het idee achter Scalabor bruist is dat iedereen kan dansen ongeacht leeftijd of fysieke beperking. Daarbij past dans – net zoals lunchwandelen, de scalaloop, het fietsteam en leefstijl coaching – fantastisch binnen de activiteiten rondom vitaliteit. En dat is dan weer een van de aandachtspunten die we hebben om medewerkers te begeleiden naar passend werk. Afgelopen dinsdag kwamen alle voorbereiding en het vele oefenen van collega’s bij elkaar. De hele performance werd toen namelijk op film vastgelegd. Als locatie was gekozen voor verschillende afdelingen binnen en buiten de Driepoortenweg waardoor het geheel, zoals dat modern heet, een ‘industrial look & feel’ kreeg. Vanaf de zijlijn heb ik een aantal opnames gevolgd, het was fantastisch om te zien wat de dames van Introdans samen met onze medewerkers in korte tijd voor elkaar hadden gekregen. Het zag er heel professioneel uit en het klopte wat Introdans van tevoren had gezegd: iedereen kan dansen. Iedereen, want zelfs ik mocht een klein stukje meedansen en mijn dansles is toch echt al heel lang geleden! Benieuwd naar het resultaat? In de komende weken wordt gewerkt aan de eindmontage en daarna vertonen we de film aan al onze medewerkers. Wel zijn er door RTV Arnhem opnames achter de schermen gemaakt. Deze zie je alvast HIER .

Samen voor een baan netwerk

Op dezelfde dag als de opnames van de dansvoorstelling sprak Adriaan Luteijn, choreograaf en initiatiefnemer van Introdans Interactie, tijdens een kennislunch van het Samen voor een Baan inclusief Werkgeversnetwerk. Adriaan sprak over zijn drive en over zijn passie voor inclusie en diversiteit. Niet alleen gaf hij aan waarom hij ervan overtuigd is dat iedereen mee moet kunnen doen en ook mee kan doen. Met een inspirerend filmpje liet hij zijn methode zien hoe een organisatie dat het beste kan aanpakken. Want bij Introdans werken ook medewerkers met allerlei achtergronden. En vanuit Introdans Interactie worden daarnaast allerlei activiteiten ontplooid om via dans verschillende mensen te verbinden. Zoals dus met Scalabor bruist afgelopen week ook gebeurde. Deze kennislunch is overigens slechts één van de vele activiteiten van het Samen voor een Baan netwerk. Dit netwerk, opgericht door de stichting Inclusief Midden Gelderland in samenwerking met Scalabor, het WSP en het UWV, bestaat inmiddels uit ruim 400 werkgevers uit de regio die allemaal inclusief ondernemen of inclusief willen ondernemen. Om werkgevers hierbij de helpen worden ieder kwartaal kennislunches georganiseerd naast een jaarlijks event, de verkiezing van de inclusief werkgever van het jaar en de uitgave van een eigen magazine. Meer weten over het netwerk, aansluiten bij een van de activiteiten of inschrijven voor de nieuwsbrief of het magazine? Kijk op www.samenvooreenbaannetwerk.nl

Opening van een nieuwe, tijdelijke afdeling

Maar Scalabor bruiste afgelopen week niet alleen op de dansvloer of tijdens de kennislunch maar eigenlijk overal op de werkvloer. Dat werd onder andere veroorzaakt door de start van de kerstpakkettenlijn. In de komende weken pakken we in opdracht van onder andere de Makro meer dan 50.000 kerstpakketten in. En wat ik zag van de eerste pakketten is dat werkgevers dit jaar flink uitpakken! Nog op zoek naar inspiratie voor een mooi, duurzaam en lokaal pakket? Kijk dan ook even op www.arnhempakket.nl. Dit is een initiatief van Scalabor, De Groene Rijders en Peeze waarbij een deel van de opbrengst ten goede komt aan het Ronald McDonald huis in Arnhem. Ook op andere afdelingen bruiste het: de kwekerij had extra orders, de mannen en vrouwen van het groenbedrijf en de schoonmaak draaien hoogseizoen, de fietsenstallingen waren overvol, en – wonder boven wonder – onze container met onderdelen voor de Jumbo fietspomp kwam eindelijk aan! Erg fijn om te zien dat er zoveel activiteit overal te zien is.

Meer uitstroom dan instroom

En met al deze activiteiten vind ik het moeilijk te verkroppen dat er bij Scalabor ieder jaar 150 medewerkers met pensioen gaan en er niemand voor terug komt! Op deze manier bruisen we met steeds minder mensen daar waar er juist meer mensen in de samenleving zijn die graag mee zouden bruisen. Maar door het afschaffen van de SW en de invoering van de participatiewet kan dat niet meer. Wanneer we als maatschappij echter net als Introdans en al die leden van het Samen voor een Baan netwerk echt willen dat iedereen mee kan doen, dan is het cruciaal dat er op korte termijn nieuwe wetgeving komt. Maar ja, dan heb je wel eerst een nieuw kabinet nodig dat ook wil bruisen!