Naar de inhoud

Zoekresultaten

Hans heeft zijn plek gevonden bij Bakkerij Hilvers

Hans (59) heeft de lts-opleiding metaalbewerker afgerond, maar koos in zijn loopbaan voor een andere richting. Hij is een jaar in militaire dienst geweest, heeft een tijd mantelzorg verricht voor zijn moeder en diverse andere functies bekleed. Door reorganisaties kwam Hans steeds zonder werk te zitten en kwam hij uiteindelijk in de bijstand terecht.

Hans is iemand die graag wil werken. Dat hij regelmatig van werk wisselde, lag niet aan zijn motivatie. Sterker nog: Hans had het bij al zijn werkgevers naar zijn zin en zij hadden hem ook graag in dienst. Het waren de reorganisaties die roet in het eten gooiden. In het begin van zijn loopbaan heeft Hans acht jaar als conciërge gewerkt bij een hogeschool in Velp. Door een fusie werd zijn contract niet verlengd. Via een uitzendbureau kreeg hij werk als klusjesman bij Ohra. Hij deed dit met plezier, maar ook hier kreeg hij te maken met een reorganisatie en trok hij aan het kortste eind. Vervolgens zat Hans twee jaar zonder werk en kwam hij in de bijstand. “Ik denk dat ik soms niet werd aangenomen omdat ik geen passend diploma had.”

Vroeg uit de veren
Vanuit de bijstand kwam hij uit eindelijk met hulp van Scalabor bij zijn huidige werkgever terecht: Bakkerij Hilvers. Hans werkt daar al ruim 6 jaar in het magazijn. Hij doet voornamelijk inpak- en schoonmaakwerk. Zijn dienst begint al om 4.00 uur ‘s ochtends. “Ik ben echt een ochtendmens en vind het fijn om heel vroeg te beginnen. Als ik later zou moeten beginnen, zit ik te wachten tot ik kan gaan werken. Nu heb ik dat niet. Om 11.00 uur ben ik klaar met werken. Vaak doe ik samen met mijn vrouw rond 15.30 uur een dutje om weer even op te laden.”

Omgaan met spanningen
Hans gaat met plezier naar zijn werk en het werk gaat hem goed af. Het enige waar hij een beetje moeite mee heeft is de tijdsdruk of spanningen. “Ik vind druk en spanningen onprettig en ga dan fouten maken. Gelukkig houden ze hier heel goed rekening mee. Ik vind het prettig om vaak dezelfde dingen te doen in een vaste volgorde en niet van de hak op de tak.” Hans is iemand die duidelijk kan aangeven als iets niet fijn is voor hem. “Ik kan altijd terecht bij mijn werkgever of Machiel Beke, mijn detacheringsconsulent bij Scalabor, als iets me niet lekker zit.”

Plezier in je werk
“Als ik moest zeggen wat ik belangrijk vind, dan is dat: ga met plezier naar je werk. Doe wat je graag doet en probeer dat na te streven. Mocht iets je tegenstaan, probeer dan het gesprek aan te gaan. Wat ik daarnaast belangrijk vind, is dat je duidelijk je grenzen moet aangeven. Als ik iets niet kan, dan geef ik dat aan en als ik ergens over twijfel dan vraag ik het. Je kunt beter iets 3 of 4 keer vragen dan dat je zelf maar wat gaat doen.”

Met een voor ons kleine inspanning, kunnen we grote verschillen maken in levens van andere mensen. Wilma Hilvers (werkgever)