Naar de inhoud

Zoekresultaten

Allemaal mooie ontwikkelingen [blog]

Vanuit mijn rol voor VNO-NCW bezocht ik vorige week, samen met ruim 30 ondernemers uit Midden- en Oost-Nederland, een paar dagen Finland en Letland. We keken hoe bedrijven daar met zaken als digitalisering en circulaire economie omgaan. Vorige week was voor mij dus een korte Scalabor-week. Maar wel een week met 2 fantastische nieuwe ontwikkelingen!

Samenwonen

Op maandag tekenden we het contract met Cycloon Post, zodat Cycloon bij onze locatie aan de Driepoortenweg kan intrekken. Wij werken al vele jaren samen met dit bijzondere bedrijf, waarbij een tiental Scalabor collega’s verantwoordelijk is voor de postverzorging in onder andere Arnhem. Dat gebeurt tot wederzijds genoegen en toen we hoorden dat Cycloon op zoek was naar een nieuwe bedrijfsruimte, hebben we gekeken of wij het bedrijf niet konden huisvesten. En dat is gelukt! Sterker nog, Cycloon verhuist al op 1 oktober! Omdat steeds meer medewerkers van Scalabor direct bij bedrijven aan de slag gaan, hadden wij ruimte over. Een echte win-winsituatie dus. Idee is dat we in de toekomst ook gaan kijken wat we nog meer samen kunnen doen. Zo zouden we vanuit onze nieuwe fietswerkplaats de fietsen van Cycloon kunnen gaan onderhouden. Het werkt toch altijd veel gemakkelijker wanneer je dicht bij elkaar zit en elkaar dagelijks ziet.

Nog meer goed nieuws

Nog meer goed nieuws was er toen we afgelopen week samen met de 7 grootste schoonmaakbedrijven in de regio een convenant afsloten waarbij de bedrijven 70 leerwerkplekken ter beschikking hebben gesteld om werkzoekenden op te leiden voor de schoonmaakbranche. En wanneer iemand het 6-maanden-traject vervolgens met succes heeft afgesloten, is er sprake van een baangarantie! Dit past volledig in de nieuwe Perspectief op Werk plannen van de regio en zo helpen de sector en Scalabor actief mee aan het invullen van vacatures en het terugbrengen van werkeloosheid. De investering voor de overheid is daarbij gering omdat iedere keer wanneer het lukt om iemand uit de bijstand te halen, dit direct tot grote kostenbesparingen voor de gemeente leidt. Omdat meer sectoren in de regio hier een rol in willen spelen, werken we op dit moment samen met de ROC’s aan nog een aantal van dit soort trajecten waarbij de branche assisteert bij de ontwikkeling en banen ter beschikking stelt!

Toeval bestaat niet

En toen mocht ik dus een paar dagen met ondernemers naar Helsinki en Riga. Heel interessant om bedrijven daar te ontmoeten en te zien wat de ontwikkelingen daar zijn. En dat met een inspirerend gezelschap van werkgevers en ondernemers uit de regio. En toeval bestaat niet, maar de eerste ondernemer die ik op de vlucht sprak was de eigenaar van de Intratuin in Barneveld, een ander had als directeur van de Hoge Veluwe een grote groep collega’s van Scalabor in dienst en nog een andere deelnemer werkte in zijn verpakkingsbedrijf alleen nog maar met talenten met een SW-indicatie. De naam Scalabor is dan ook in het buitenland veelvuldig gevallen afgelopen week!