Naar de inhoud

Zoekresultaten

Collega’s van “De Brug” leveren bijdrage eerste plastic zwerfafval brug

Malburgen-Oost in Arnhem heeft een nieuwe parkbrug, gemaakt van plastic zwerfafval. Op donderdag 28 februari werd deze brug feestelijk geopend door wethouder Cathelijne Bouwkamp.

Het plastic zwerfaval werd ingezameld door kinderen van de Margarethaschool en door onze collega’s van Scalabor-project “De Brug”. Door hun bijdrage liggen de Arnhemse wijken er schoner bij en krijgt zwerfaval een tweede duurzame bestemming. Totaal werden 14 bigbags met plastic zwerfafval opgehaald. Dit afvalplastic is eerst verwerkt door Save Plastics, die korreltjes versmelt tot dekplanken. Meerdink Bruggen heeft deze planken gebruikt om de nieuwe brug te bouwen. In totaal zit er 2000 tot 3000 kilo plastic in de brug verwerkt. Collega’s Kees en Jan van De Brug waren bij de feestelijke opening. Omroep Gelderland maakte een filmpje van de feestelijke opening.