Naar de inhoud

Zoekresultaten

Jonge talenten uit Arnhem Oost pitchen voor een plek in TEAMNL Huis Parijs

Eén van de projecten die met het Nationaal Programma Arnhem-Oost wordt mogelijk gemaakt, is De Droom. Arnhemse jongeren zijn de afgelopen maanden klaargestoomd om te schitteren in het TeamNL Huis op de Olympische Spelen van 2024. De partijen die van De Droom werkelijkheid gaan maken, zijn Papendal, Scalabor, NOC*NSF, verschillende jongerenorganisaties in Arnhem-Oost en de gemeente Arnhem.

Ervaring opdoen in TeamNLHuis

Het TeamNL Huis in Parijs wordt tijdens de Spelen dé plek waar duizenden Nederlandse fans de wedstrijden en huldigingen meemaken. Traditioneel is er in het Huis een groot vrijwilligersteam voor alle uitvoerende werkzaamheden, waarvoor veel animo bestaat. NOC*NSF en Sportcentrum Papendal vinden het belangrijk om een meer diverse groep jongeren de kans te geven om mee te gaan naar Parijs en daarmee een fantastische ervaring op te doen. Het gaat om bijna vijftig jongeren, tussen de 18 en 27 jaar, uit de vijf Arnhem-Oost wijken waar de komende jaren de leefbaarheid en veiligheid worden verbeterd. Door het speciale programma dat ze hebben gevolgd, de praktische ervaring en netwerkmogelijkheden die ze gaan ervaren tijdens de Olympische Spelen, wordt het perspectief op een baan of opleiding vergroot.
Op de foto als TeamNL huis crew

Pitchtraining

De jongeren hebben een speciaal programma gevolgd de afgelopen maanden. Onze trainers Abel Schouten en Brit Vreenegoor hebben de jongeren een aantal workshops gegeven over hoe je jezelf het beste kan presenteren door middel van een pitch. Het gaat om het vertellen van wie je bent en wat je kwaliteiten en doelen zijn. Dat was voor de een wat lastiger dan voor de andere. Maar na de workshops gingen ze vol zelfvertrouwen en gezonde spanning naar de pitchdag.

Pitchdag

Op 16 april was het dan zo ver! De deelnemende jongeren hebben door middel van een pitch laten zien hoe enthousiast ze zijn over hun aanmelding als vrijwilliger voor het TeamNL huis tijdens de Olympische Spelen in Parijs. Het was een avondvullend programma dat werd afgetrapt met onder andere de motiverende woorden van burgemeester Ahmed Marcouch en voorzitter NOC*NSF Anneke van Zanen-Nieberg.

Aan de gezichten van juryleden Monaïm Benrida (kwartiermaker voor de Alliantie Arnhem-Oost), Nouchka Fontijn (voormalig bokskampioen OLY), Jochem Schellens (directeur Papendal) en Samir Makhoukhi (assistent-trainer Ned. voetbalteam) was te zien hoe enthousiast en onder de indruk zij zijn over deze jongeren en de prestaties die zij (gaan) leveren.
Een aan het einde van de avond kon Monaïm Benrida namens de jury de jongeren vertellen dat ze allemaal mee mogen naar Parijs!
Jonge talenten uit Arnhem Oost pitchen voor een plek in TEAMNL Huis Parijs

Klaar voor Parijs en verder

Na deze selectieavond sluiten de 41 jongeren zich als crew lid aan bij de crew voor het TeamNL Huis. Op naar de volgende stap! Parijs komt steeds dichterbij! Het is de bedoeling om de ervaringen in Parijs te benutten voor een soortgelijke aanpak bij volgende Spelen in 2026 (Winterspelen in Milaan) en 2028 (Zomerspelen in Los Angeles).

Want ook na terugkomst uit Parijs bieden wij de jongeren hulp aan om te ontdekken hoe ze verder willen, door het volgende van trainingen, een vervolgopleiding of bemiddeling naar een baan.

Met dank aan AM- Supportteam, Presikhaaf University, Rijnstad, Melvin Kolf, Jaouad Najih, Marleen Maatman, Wendela Verkaik, Sonya Schonewille, Paula van de Kamp en vele anderen die deze avond en de rest van het traject naar Parijs mogelijk maken.