Naar de inhoud

Zoekresultaten

10 jaar De Brug Dak- en thuislozenproject

De Brug, het project in Arnhem gericht op het ondersteunen van dak- en thuislozen in hun weg terug naar de arbeidsmarkt, viert zijn tiende verjaardag. Dit initiatief, bekend om zijn persoonlijke benadering en succesvolle resultaten, biedt een veilige omgeving waar deelnemers kunnen wennen aan structuur en het werken in teamverband.

Het project, gevestigd in het pand van Scalabor aan de Beijerinckweg in Arnhem, opende onlangs zijn deuren op de nieuwe locatie. De feestelijke opening werd verricht door Cantor Barten (divisiemanager Werken in Productie) en Wendela Verkaik (Manager Detacheringen en Arbeidsontwikkeling) en trok grote belangstelling. Na het symbolische door knippen van het lint werd de video ’10 jaar De Brug’ vertoond waarin een aantal oud-deelnemers van De Brug vertellen hoe het nu met ze gaat en hoe belangrijk de tijd bij De Brug voor hen is geweest.

Kees Nijdam, werkbegeleider bij De Brug, licht toe hoe het project deelnemers helpt stap voor stap vooruitgang te boeken, met als doel duurzame uitstroom naar de arbeidsmarkt. “Wat je wilt, is dat iemand de juiste baan vindt, waar hij of zij kan groeien en niet na een half jaar weer vertrekt”, aldus Nijdam. Dit wordt bereikt door het bieden van praktische werkervaring, zoals inpak- en montagewerk, en activiteiten gericht op het opruimen van zwerfafval in de omgeving.

Deelnemers starten met een basisprogramma om essentiële werknemersvaardigheden te ontwikkelen, waarna ze kunnen doorstromen naar individuele vervolgtrajecten. Met de ondersteuning van de ervaren begeleiders van Scalabor werken deelnemers aan hun zelfstandigheid en re-integratie in de samenleving.

De Brug staat open voor iedereen die vanuit een situatie van dak- of thuisloosheid zijn of haar leven een nieuwe wending wil geven. Het project biedt niet alleen werk, maar ook een kans op een nieuw begin, gericht op persoonlijke groei en ontwikkeling.

Met tien jaar succesverhalen achter de rug blijft De Brug een belangrijke speler in de strijd tegen dak- en thuisloosheid in Arnhem en omgeving. Door de nadruk te leggen op maatwerk en individuele begeleiding, biedt het project een brug naar een nieuwe toekomst voor velen die de hoop hadden verloren.

Benieuwd of De Brug ook voor jou de stap naar een nieuw begin kan zijn? Bezoek dan de locatie voor een vrijblijvende kennismaking en ontdek de mogelijkheden. Lees hier meer over het project.