Naar de inhoud

Zoekresultaten

Vijf jaar Scalabor: een e-book opgetekend door Marcel Hielkema

In de boeiende reis van transformatie naar een sociaal ontwikkelbedrijf in Midden-Gelderland is Marcel Hielkema de sturende kracht. Vijf jaar geleden evolueerde Presikhaaf Bedrijven naar Scalabor, gericht op het begeleiden van mensen naar passend werk, of het nu regulier of beschut is. Met een BV-structuur en een ondernemende aanpak veranderde hij het paradigma binnen de sociale infrastructuur. Marcel’s wekelijkse blogs maakten hem zichtbaar en transparant, zelfs voor externe belanghebbenden. Dit betekende soms kritiek, maar het diende ook als krachtig communicatiemiddel om de waardevolle bijdrage van Scalabor aan de regionale economie te tonen. Zijn blogs werden niet alleen een venster naar de organisatie, maar ook een vorm van zelfreflectie.

Nu, na meer dan 225 blogs, biedt deze speciale editie een inzicht in vijf jaar van transformatie, waar commercie en maatschappelijke betrokkenheid hand in hand gaan. Ontdek meer blogs op deze website maar voor nu geniet van deze reis door Marcel Hielkema’s leiderschap en toewijding aan een inclusievere arbeidsmarkt.

Gepresenteerd tijdens opening Rozetje

In aanloop naar de week van het Lezen en Schrijven (van 8 tot en met 16 september), vieren Rozet en Scalabor samen op woensdag 6 september de officiële opening van een ‘Rozetje’ op de locatie aan de Driepoortenweg 35 te Arnhem. In deze speciaal voor hen ingerichte mini-bibliotheek kunnen medewerkers van Scalabor boeken lenen.

Overhandiging boek % jaar Scalabor door Marcel Hielkema aan wethouder Mark Lauriks, directeur van Rozet, Jenny Doest en collega Ben en Janneke van ScalaborBij de opening waren wethouder Mark Lauriks en directeur van Rozet, Jenny Doest, aanwezig. Zij namen allebei hun favoriete boek mee en vertelde daarover. Marcel Hielkema, directeur-bestuurder van Scalabor, heeft het boek ‘Vijf jaar Scalabor’ gepresenteerd. In vijf jaar tijd schreef Marcel meer dan 200 blogs en daarvan zijn er 60 gebundeld tot een boek. Deze blogs geven een goed beeld van het reilen en zeilen van een sociaal ontwikkelbedrijf en tonen aan hoe commercie en maatschappelijke betrokkenheid heel goed samen kunnen gaan. Het boek is als e-book te lezen op deze website en te leen bij Rozet en uiteraard het nieuwe Rozetje.

Veel leesplezier!

 

 

Op de foto van links naar rechts: Ben en Janneke Gidding, medewerkers bij Scalabor en initiatiefnemers van dit Rozetje. Naast Marcel Hielkema staan Jenny Doest, directeur bij cultureel centrum Rozet en Mark Lauriks, wethouder Bestaanszekerheid en Leefbare Wijken in Arnhem.

Klik hier om het e-book te lezen: E-book vijf jaar Scalabor opgetekend door Marcel Hielkema