Naar de inhoud

Zoekresultaten

CompliMomentje Michel

Maart is complimentenmaand bij Scalabor. Dan zetten we onze collega’s, samenwerkingspartners, opdrachtgevers en klanten nog eens extra in het zonnetje.🌞 Vandaag is het compliment voor onze collega Michel Plaat. Hij is 46 jaar en werkt met veel plezier bij Look-O-Look International B.V. in Andelst. Daarnaast vindt hij zijn ontspanning in het drummen en optreden met z’n eigen band én is hij een trouwe supporter van Vitesse. Een echt mensen-mens: ‘Ik heb voor iedereen een hart van goud’.

Michel is helemaal op z’n plek bij Look-O-Look: ‘Het is een mooi bedrijf en ik heb heel leuke collega’s. De samenwerking gaat heel goed en je wordt er echt gewaardeerd. Ze zijn tevreden met me en willen me niet meer kwijt,’ zegt hij met een grote glimlach. Dat wordt beaamd door z’n werkcoach Brigitte Wanjon: ‘Michel is heel vriendelijk en blij, we zijn heel erg trots dat hij zulke grote stappen heeft gezet.’ Het was ook niet zo vanzelfsprekend om na 22 jaar de overstap te maken naar een externe werkgever. Want waar kom je in terecht? ‘Ik vond het best wel spannend, maar je moet het toch zelf gaan ervaren.’ zegt Michel. ‘En als ik met mijn verhaal andere collega’s kan inspireren om ook eens iets anders te gaan doen, dan is dat mooi meegenomen!’

Hoe is hij bij Look-O-Look terechtgekomen? Dat is een verhaal dat begint bij zijn gezondheid. ‘Ik had zwaar overgewicht en heb mij toen aangemeld voor het COOL-traject. Dan ga je met een coach in gesprek om af te vallen door meer te bewegen en gezonder en bewuster te gaan eten. In een paar maanden tijd ben ik behoorlijk afgevallen en voelde ik mij een stuk fitter. Ik wilde toch wel eens wat anders, het liefst iets waarin ik meer kon bewegen. Toen zag ik een vacature bij Look-O-Look en dacht ‘laat ik eens een gokje wagen’. Je krijgt dan eerst de gelegenheid om gewoon eens te gaan kijken en ik had meteen een goede eerste indruk: dit is wel een plek waar ik zou willen werken! Het is een kleurrijke omgeving en je wordt al enthousiast van al die snoepjes.’ Bovendien leert hij zijn Poolse collega’s wat Nederlandse woorden. ‘Dat vind ik leuk om te doen.’

Michel krijgt alle ruimte bij Look-O-Look. ‘Ik mag doen wat ik wil; inpakken, stapelen, aanvullen, het is heel afwisselend werk. En er wordt goed naar je geluisterd.’ Brigitte vult aan: ‘Er wordt echt rekening gehouden met de collega’s, zij weten precies waar ze aan toe zijn. Zo wordt elke dag op het bord aangegeven op welke plek iedereen de volgende dag werkt. Dat brengt duidelijkheid en rust.’ Het COOL-traject heeft dus niet alleen voor een meer gezonde en bewuste leefstijl gezorgd, maar ook een nieuwe baan opgeleverd! ‘Het is allemaal niet vanzelf gegaan, heb er wel voor gewerkt. Ik loop en fiets veel en doe aan krachttraining. Want die spieren heb ik ook nodig voor het drummen en de werkzaamheden!’ En ja, de muziek… dat zat er al op jonge leeftijd in en is echt zijn uitlaatklep: ‘Dan kun je alles even vergeten, de dag van je afzetten. Weet je, ik doe het eigenlijk voor de mensen.’