Naar de inhoud

Zoekresultaten

Geoff heeft enorme stappen gezet en heeft nu zelfs een betaalde baan!

Van Engeland naar Nederland
Net voordat corona uitbrak is Geoff naar Nederland gekomen, nadat hij zijn werk in Engeland was kwijtgeraakt door een reorganisatie. Door én via de gamingwereld had hij vrienden in Arnhem wonen, die hem opvingen en tijdelijk onderdak boden. Dat tijdelijk werd langdurig.

Geoff kwam bij Scalabor in beeld voor een programmalijn in het Arbeidsontwikkelcentrum en bij kennismaking bleek dat hij al drie jaar lang op de bank sliep bij vrienden. Hij betaalde daar veel geld voor en liep daardoor vast in zijn leven. Trajectbegeleider en coach, Geertje Franke van Scalabor heeft destijds voorgesteld om de programmalijn los te laten en te starten bij Project de Brug.

‘Hij voelde zich al snel thuis op het project’, vertelt Geertje. ‘Geoff kwam alle dagen dat het project open was en bouwde zo ritme en structuur op. Langzaamaan leerde we hem een beetje beter kennen. Het mooie is, dat bij Project de Brug er net wat meer aandacht en tijd voor de deelnemers is. Zo hebben we met Geoff al vrij snel vastgesteld waar zijn persoonlijke doelen lagen: Eigen huisvesting, hulp bij zijn psychische uitdagingen en natuurlijk de Nederlandse taal leren.

 

Zelfstandig
Geoff was heel zelfstandig en kon met de steun heel goed dingen zelf oppakken. Zo ging hij bijvoorbeeld in gesprek met zijn zorgverlener om hulp te krijgen. Van de zomer vond hij zelfs een eigen woonruimte! Hij vond zijn plekje in Velp en hij regelde, met soms wat hulp van Scalabor, dat de uitkering werd overgezet en hij spulletjes kreeg voor de inrichting van zijn woonruimte.’

Na de zomer is Geoff via Scalabor gestart met Nederlandse taalles, waar hij wekelijk onder werktijd naar toe gaat.

 

Groen licht
Samen met Geertje heeft Geoff kennisgemaakt met de nieuwe regisseur van de gemeente Rheden. ‘Er is verteld over wat het Project de Brug voor Geoff betekende en welke plannen we hadden. De regisseur steunde dit volledig en gaf groen licht om door te gaan.’

In het najaar toen Geoff een beetje gesetteld was in zijn huis en wist hoe zijn hulpverleningstraject er uit zou gaan zien, is er gekeken naar de mogelijke uitstroomplekken richting betaald werk. ‘Kort daarna kon Geoff een paar weken stage lopen bij een bedrijf in Velp. Daar had hij het vanaf dag één al ontzettend naar zijn zin. Het bedrijf was ook enthousiast over Geoff en zijn inzet. Ze waren zelfs zo tevreden met hem, dat ze hem graag wilden houden en hem een betaalde baan hebben aangeboden! Sinds december is hij aan het werk met een jaarcontract.’

 

Trots
Het bedrijf houdt rekening met de taalles en geeft ruimte om een traject te volgen voor zijn persoonlijke ontwikkeling. Na de taalles komt Geoff nog langs bij De Brug, voor een stukje ondersteuning in de vorm van jobcoaching. ‘Geoff heeft hele grote ontwikkelstappen gezet. En met een klein duwtje in de rug, heeft hij weer een mooi toekomst perspectief. We zijn dan ook ontzettend trots op Geoff en de stappen die hij heeft gemaakt!’

 

Geoff, voor Project de Brug

geschreven door Geertje Francke, trajectbegeleider en coach bij Scalabor.