Naar de inhoud

Zoekresultaten

Een week vol activiteiten (blog)

Kennismaking
De week begon met een kennismaking tussen de nieuwe Ondernemingsraad (OR) en onze Raad van Commissarissen (RvC). Daarbij heeft de RvC vooral besproken wat hun rol is binnen Scalabor. Gezamenlijk met de OR zorgen zij voor professioneel en goed toezicht op de bedrijfsvoering, in het belang van de aandeelhouder en van de medewerkers.

 

Persoonlijke mededeling
Tijdens de bijeenkomst moest ik echter direct ook de vervelende mededeling doen dat onze nieuwbouw plannen aan de Driepoortenweg, vanwege de stijgende kosten, voorlopig van de baan zijn. We vonden het van belang om deze boodschap de volgende morgen ook meteen aan alle medewerkers te vertellen, zodat indianenverhalen voorkomen konden worden. Dus ging ik, nadat ik op dinsdagochtend alle werkbegeleiders gezamenlijk geïnformeerd had, op pad om op alle afdelingen (op de locatie Driepoortenweg) dezelfde mededeling persoonlijk aan onze medewerkers te vertellen.

 

Videoverslag
De afdeling Marketing & Communicatie filmde daarbij de eerste paar bijeenkomsten. Zodat we later een filmpje konden plaatsen op Intranet en op Facebook om diegene die niet aanwezig konden zijn precies dezelfde boodschap mee te geven. Daarbij is zo’n filmpje ook handig voor collega’s die de boodschap nog een keer willen horen, of die het aan hun familieleden willen laten zien. Het bericht wordt er niet beter op. Maar ik denk dat we het op deze manier in combinatie met de blog dat dinsdag gepubliceerd is, zorgvuldig gecommuniceerd hebben. Er was op de werkvloer veel begrip voor de situatie, waarbij een enkele medewerker zich afvroeg wat het precies voor hem of haar zou betekenen. Deze vragen kon ik gelukkig direct beantwoorden.

 

Jaarevent Ondernemen met Impact 
Op woensdag was het een hele andere dag; het Samen voor een Baan inclusief werkgeversnetwerk waar Scalabor in participeert samen met het werkgeversservicepunt, UWV en de Stichting Inclusief Midden Gelderland, organiseerde haar jaarevent. Ruim 120 inclusief werkgevers uit de regio waren op het Vitesse trainingscomplex op Papendal. Zij waren getuigen van de uitreiking van de prijs voor de beste scriptie over inclusiviteit en de prijs voor Inclusief Werkgever van het Jaar 2022.

 

Scriptieprijs
Professor Annet de Lange reikte de prijs van € 1.500,- voor de beste scriptie uit aan Nikki Wamelink, die een handleiding schreef voor VR-brillen die gebruikt kunnen worden voor werkzoekenden met autisme, om zich te oriënteren op de arbeidsmarkt. Scalabor gebruikt diezelfde brillen ook, dus maken ook wij dankbaar gebruik van de door Nikki opgeleverde handleiding.

 

Twee winnaars
Voor de Inclusief Werkgeversprijs waren uiteindelijk dertien werkgevers uit de regio genomineerd en geloof me, ze hadden de prijs allemaal kunnen winnen. Maar omdat er maar één de winnaar kan zijn werden het er twee; E-care en Alliander! Dat zit zo; beide organisaties hebben samen gewerkt in een uniek programma om meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk te krijgen, waarbij ze elkaars sterke kanten gebruikt hebben. Heel mooi wanneer organisaties op die manier samenwerken en een voorbeeld voor vele anderen zijn. De higlights van de bijeenkomst kun je hier terugkijken.

 

Inclusief Magazine
Op het jaarevent werd tevens de 4e editie van het Inclusief Magazine gepubliceerd. Dit tijdschrift komt jaarlijks uit en staat boordevol inspiratie voor zowel werknemers als werkgevers wanneer het gaat om inclusie. Deze week wordt het tijdschrift aan 3.000 adressen in de regio verstuurd. Mocht je hem (nog) niet hebben dan kun je het tijdschrift gewoon online lezen.

 

Top week
Verder maakte ik deze week kennis met de nieuwe manager van de afdeling Werk & Inkomen van de gemeente Arnhem, Marcella Oviedo Nuñez, lunchte ik met een van mijn horeca voorbeelden, Frans Wientjes, directeur van het fantastische Bio Vakantieoord in Arnhem, mocht ik aanwezig zijn bij de uitreiking van de Familiebedrijf van het Jaar bijeenkomst in het Provinciehuis, ontvingen we Statenleden in de nieuwe Connectr Shared Offices op Industriepark Kleefse Waard en werd ik geïnterviewd voor de nieuwsbrief van het speciaal onderwijs. Eigenlijk een top week, terwijl de leukste activiteiten nog moesten komen!

 

Feestweekend
Want, net zoals de meeste bedrijven, deed ook Scalabor mee aan de Black Friday sale afgelopen vrijdag. Maar wel net even anders; we organiseerden namelijk een exclusieve VIP-shopping night met hoge kortingen in onze Intratuin Arnhem voor…. onze eigen medewerkers! Heel leuk om zovelen daar te zien. En diegene die niet konden zagen we op zaterdag tijdens de Sinterklaas viering voor alle Scala kids. Of we zagen ze bij de door de personeelsvereniging georganiseerde bingoavond op zaterdagavond. Een fijne afsluiting van de week!