Naar de inhoud

Zoekresultaten

Scalabor Bruist verder: Club di Scala

Scalabor bruist: Club di Scala‘ is een mooi voorbeeld hoe wij samenwerken met andere partijen zoals INTRODANS en ArtEZ University of the Arts om inclusiviteit te bevorderen. adriaan luteijn, artistiek manager en choreograaf van Introdans, zegt er dit over:

“Wat ik het belangrijkste vind om uit te dragen: dans en je creatief uiten door beweging past bij iedereen. Dat hoort niet vast te liggen binnen het kader van een bepaald type lichaam, de achtergrond die iemand heeft, kansen in het leven, het eventuele rugzakje, gender of fysieke gesteldheid.

Vanuit deze gedachte kwam ik ook bij Scalabor terecht. Ze zijn een van de vele partijen waar we mee samenwerken om mensen uit het sociaal maatschappelijk domein te bereiken. Bij het maken van moderne dansproducties ben ik er in de loop der jaren achter gekomen dat je geweldige dingen kan maken met mensen uit alle lagen van de samenleving. Aan de ene kant hebben we onze klassiek geschoolde dansers die tot de absolute wereldtop behoren, daarnaast staan mensen op het podium die het publiek niet in het theater verwacht. Het samenbrengen van twee totaal verschillende werelden levert voor mij als maker interessante artistieke chemie op.”

Van Scalabor Bruist: ‘Club di Scala’ is een korte documentaire gemaakt door Inge Theunissen Itmoves waarin ze treffend in beeld brengt waar inclusiviteit om gaat.

Scalabor Bruist is een samenwerkingsproject van Introdans en Scalabor in het kader van het Grote Verbindingsplan van Introdans 2021-2024, en wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds voor Cultuurparticipatie en Stichting DOENVriendenLoterij Fonds.