Naar de inhoud

Zoekresultaten

Betaalde baan bij Werkzaak Rivierenland voor Max

Doreen Ganzeboom, coach Scalabor: “Ik heb Max letterlijk zien groeien in zijn proces”

Max is als 18-jarige jongen in 2019 bij Scalabor gestart in het activerend werktraject op de grote stekafdeling, bij de kwekerij in Bergerden. Destijds kwam Max uit de dagbesteding bij ICT Maatwerk en was de stap naar een traject naar betaald werk voor hem heel groot.

In ‘t kort

  • Max is een jongen van actie en in beweging blijven;
  • Max zijn wens is om op een ‘werkschoenenafdeling’ werken;
  • Max heeft een stabiel werkritme opgebouwd.

Inzet en motivatie
Hij liep vaak weg, vond het werk niet leuk en het was voor Max heel moeilijk een goed en vast ritme op te bouwen. Het werken op de kwekerij beviel hem niet zo. Zodoende zijn we opzoek gegaan naar een beter passende werkplek binnen Scalabor op de Driepoortenweg.

Met veel coaching en begeleidingsgesprekken heeft Max zijn traject doorlopen. Hij heeft gewerkt bij Handverpakken en is vervolgens naar Handverpakken 3 gegaan, de meest prikkelarme werkplek binnen Scalabor. Dit was op dat moment het best passend voor hem.

Max heeft een traject naar Nieuw beschut werken doorgelopen. Met succesvolle stapjes ging het steeds beter met Max, verbeterde hij zijn werknemersvaardigheden en lukte het hem om een stabiel werkritme op te bouwen.

Hij leerde om samen te werken en meervoudige, verschillende werkzaamheden te verrichten. Met empathische en geduldige begeleiding lukte het Max steeds beter om zijn gevoelens te uiten en om te praten over echt allerlei dingen.

Door zijn goede inzet en motivatie verdiende Max een betaald dienstverband: Nieuw Beschut en kwam hij in dienst bij Scalabor via Aan de Slag Personeelsdiensten.

Na verloop van tijd heeft Max zich nog verder ontwikkeld en sloot de plek bij Handverpakken 3 niet zo goed meer aan. Max zijn werktempo lag vele male hoger dan bij de anderen. Hij wilde het daarom graag opnieuw gaan proberen bij de kwekerij, waar o.a. meer variatie in werk kon worden geboden, afwisseling van werkplekken en ook van collega’s. ‘En met succes!’ vertelt coach Doreen Ganzeboom, ‘Max heeft laten zien dat hij een goede medewerker is die trots mag zijn op wat hij heeft bereikt en aankan.’

Terug naar zijn roots
Max is recent verhuisd naar de gemeente Tiel, terug naar de Betuwe waar hij vandaan komt en waar zijn familie woont. Samen met Doreen is hij op kennismakingsgesprek geweest bij Werkzaak Rivierenland en wederom met succes, hij is daar inmiddels gestart met betaald werk!

“Max wilde graag op een werkschoenenafdeling werken. En dat is hem gelukt! Hij werkt nu op een afdeling waar werkschoenen verplicht zijn om te dragen”

We wensen Max heel veel succes met zijn nieuwe baan.

Betaalde baan bij werkzaak