Naar de inhoud

Zoekresultaten

Scalabikes en Belevingstuin openen op 7 september

Op woensdag 7 september a.s. opent Scalabor in krachtwijk Presikhaaf achtereenvolgens de Belevingstuin en de fietsenwerkplaats Scalabikes. Met dit initiatief willen we helpen om de wijk een beetje mooier te maken en leiden we tegelijkertijd mensen via leerwerkplekken op voor banen! De Belevingstuin wordt geopend door Boswachter Jeroen Glissenaar van Stichting Natuurcentrum Arnhem, Scalabikes wordt geopend door Jelle Van Gorkom. Jelle werd diverse malen Nederlands kampioen BMX, deed mee aan de Olympische Spelen in 2012 en 2016, werd tweede bij het wereldkampioenschap BMX in 2015 en behaalde in 2016 de zilveren Olympische medaille.

Belevingstuin
Met de Belevingstuin willen we als Intratuin Presikhaaf graag bijdragen aan een groene leefomgeving en een plek bieden waar de inwoners van de wijk terecht kunnen voor ontspanning en educatie over (het belang van) groen en biodiversiteit. Met een blotevoetenpad worden de zintuigen geprikkeld, in de speelweide kunnen kinderen naar hartenlust spelen op de oude boomstronken. Het bijenhotel en de bloemenweide zorgen voor de biodiversiteit. De moestuin is voor restaurant De Proeftuin in de Intratuin, waar iedere dag dus verse producten worden geserveerd. Ons restaurant is tevens een leerwerkplek, waar mensen worden opgeleid in horecatrajecten.
Dankzij de bordjes bij de diverse groenten en kruiden, heeft de moestuin ook een educatief karakter. Erg leuk om te zien wat de oorsprong is van ons voedsel! In de Intratuin zelf kunnen bezoekers vervolgens terecht voor producten waarmee zij zelf ook een steentje kunnen bijdragen aan die groene leefomgeving.

Fietsenwerkplaats Scalabikes
Er wordt nog heel hard gewerkt, geschilderd, gemonteerd, belettering aangebracht, materialen verhuisd voor de opening. Vanaf maandag 5 september zal de fietsenwerkplaats haar deuren openen voor de inwoners van Presikhaaf. De fietsenwerkplaats verhuist van de Driepoortenweg naar deze centrale locatie in de wijk Presikhaaf om zo medewerkers met een begeleidingsbehoefte in het directe klantcontact op te leiden tot fietsenmaker. Stichting Leergeld Arnhem en de Dullertsstichting, SizaMantel en de Groene Rijders zijn ook betrokken bij dit initiatief.