Nieuwe werkplek voor Ron na behalen van het vorkheftruckcertificaat

Rob Slakhorst, werkbegeleider en instructeur:  “Ron is van twijfel naar moed en resultaat gegaan!”

Ron is al jaren gedetacheerd bij de Wisa. Maar door een reorganisatie kwamen de werkzaamheden van Ron te vervallen. Zo is hij binnen de beschikbare vacatures van Scalabor gaan zoeken en kwam een mooie uitdaging tegen bij Skantrae in Zevenaar. Met hulp van detacheringsconsulent Machiel Beke is Ron dan ook echt bij Skantae terechtgekomen.

 

In ‘t kort

  • Ron is goed in het samenstellen van een eindproduct uit losse onderdelen
  • Instructeur van Scalabor ziet potentie voor Ron voor het behalen van zijn vorkheftruckcertificaat
  • Ron is een rustig persoon en wil alles tot in de puntjes goed geregeld hebben!

 

Het begin
Na het nieuws over de reorganisatie bij de Wisa heeft Ron niet afgewacht en is meteen, met behulp van Machiel Beke, gaan zoeken naar een nieuwe uitdaging. Deze heeft hij gevonden bij Skantrae in Zevenaar. Eén voorwaarde voor het invullen van de vacature was dat hij in het bezit moet zijn van een certificaat voor het bedienen van de vorkheftruck.

Ron heeft, onder leiding van Rob Slakhorst, een rij – en hefmiddelen test gedaan in het logistieke opleidingscentrum van Scalabor. In dit opleidingscentrum werd beoordeeld of het behalen van een certificaat haalbaar was.

‘Van mensen zoals Ron word ik blij, hij koppelt alles terug. Soms moet ik hem zelfs afremmen.’’ In het begin twijfelde Ron of het werken met de vorkheftruck hem wel zou lukken, maar toen hij het eenmaal onder de knie had kreeg hij daar weer extra moed van.’

‘Voordat Ron aan een moeilijke opdracht begint slaat hij een kruisje, dit helpt voor hem. Ik zeg dan: mooi dat je dit doet, maar dit is straks op je werk niet meer nodig.’

Rob zag dus zeker potentie en na enthousiast oefenen, met kruisjes slaan, heeft Ron zijn vorkheftruck certificaat behaald. Als aanvulling is hij ook meteen doorgegaan voor de stapelaar en ook dat certificaat heeft hij in de pocket.

 

Nieuwe werkplek
Na het behalen van zijn certificaten is Ron aan de slag gegaan in het magazijn van Skantrae. In dit magazijn wordt er met verschillende constructieve en decoratieve woonproducten, onderverdeeld in de groepen hout, deuren, vloer en trap en opbergen en horren, gewerkt.

Ron werkt met veel plezier bij Skantrae. Hij zorgt ervoor dat er een schone werkomgeving is, en dit behouden wordt, voor iedereen.

 

“Van twijfel naar moed en resultaat!”
Ron heeft het bij Skantrae ontzettend naar zijn zin. Hij moet wel wennen aan de drukte in het magazijn en schrikt soms van de chauffeurs op de transportmiddelen die dan snel voorbij schieten. Hij geeft aan dat hij dan meteen stopt en wacht tot de collega voorbij is. Hij heeft dit ook besproken met zijn leidinggevende/begeleider bij Skantrae. Deze geeft aan dat Ron op deze wijze perfect handelt en zeer tevreden is!

 

Over logistiek opleidingscentrum Scalabor
Het branchetraject Veilig werken met Rij- en Hefmiddelen is voor trajectdeelnemers opgezet. Tegenwoordig wordt het niet meer alleen ingezet voor het branchetrajectdeelnemers, maar is het inmiddels uitgegroeid met het opleiden en ontwikkelen van interne en gedetacheerde medewerkers. Maar het is ook voor die medewerkers die na vijf jaar het behaalde certificaat moeten updaten. Op deze wijze is er de mogelijkheid om door te groeien naar een andere (detachering)werkplek. Zo ondersteunt Scalabor in de ontwikkeling van de medewerkers!