Naar de inhoud

Zoekresultaten

De zomer op een feestelijke wijze inluiden bij Scalabor (blog)

BBQ
Eindelijk kon het weer: de Scalabor Zomer BBQ! Na twee corona jaren waarin grote bijeenkomsten niet mogelijk waren, was het nu weer mogelijk om het begin van de zomer op feestelijke wijze in te luiden. Sterker nog, er was zoveel animo dat we de BBQ op twee opeenvolgende dagen hebben georganiseerd zodat zoveel mogelijk medewerkers aanwezig konden zijn.

 

Dank
En wat was het geslaagd: goede muziek met dank aan Rogier en Basil, goed eten met dank aan de BBQ Kampioen, goede giveaways met dank aan Hanneke en het Sportbedrijf, goed weer met dank aan het KNMI (?) en een perfecte organisatie met dank aan de Sociale Commissie onder leiding van Annemieke. Top geregeld! Maar vooral dank aan alle aanwezigen. Wat heb ik veel van jullie kunnen spreken. En wat hoorde ik een mooie verhalen. Heel fijn om jullie weer te spreken, zeker diegene die gedetacheerd zijn en die ik dus wat minder bij Scalabor zie. En wat leuk ook dat een heel aantal van onze partners waaronder Presikhaaf Schoolmeubelen, Cycloon, Look-O-Look en 2Switch te zien op de BBQ. Dat stellen we zeer op prijs.

 

Interne verhuizing
Een feestje hadden we ook wel een beetje verdiend. De afgelopen maanden is het overal druk geweest, zijn onder invloed van de krappe arbeidsmarkt meerdere collega’s gestart op een nieuwe werkplek en hebben we op de Driepoortenweg een grote interne verhuizing meegemaakt. Ter voorbereiding op de sloop en later de nieuwbouw van een deel van ons gebouw, zijn nagenoeg alle medewerkers verhuisd naar een plek in het andere deel in het pand. Alleen de medewerkers van de afdeling watermeters en de fietsenwerkplaats zitten nu nog in het bouwdeel aan de Brunningweg. Maar zij verhuizen later nog naar een andere locatie.

 

Even wennen
Dat het even wennen is op de nieuwe plek begrijp ik heel goed. Iedereen die zegt dat veranderen heel makkelijk is jokt, want iedereen moet wennen aan nieuwe omstandigheden. Je zit ergens anders, je nieuwe tafel en stoel zijn net anders afgesteld, je moet misschien wat verder lopen naar de in- en uitgang, je buurman is niet meer dezelfde etc. Het duurt gewoon even voordat het weer als jouw plek voelt. En soms is het dan nodig om nog even iets aan te passen, maar ook dat komt goed. Mijn complimenten voor iedereen die de afgelopen weken meegeholpen heeft met de verhuizing, wat mij betreft is het heel goed gegaan.

 

Wisa collega’s
Ook voor onze 35 gedetacheerde collega’s bij Wisa was afgelopen week een hele omschakeling. Doordat Wisa haar productie verhuisd naar Turkije moesten zij weg bij het bedrijf waar ze al heel lang werkzaam waren. Gelukkig is er in deze arbeidsmarkt geen gebrek aan werk – sterker nog er was heel veel vraag vanuit bedrijven naar onze Wisa collega’s – waardoor we iedereen direct konden herplaatsen naar een nieuwe baan.

 

Voordeel
Dat is wel weer het voordeel van een arbeidsontwikkelbedrijf: we kennen onze collega’s, weten waar de banen zijn en fungeren als vangnet wanneer er even wat minder werk is. Voor de andere medewerkers van Wisa is het lastiger. Daar zij zelf of via het UWV of de gemeente een nieuwe baan moeten vinden, waarbij uitdiensttreding en indiensttreding niet altijd aansluit. Dat onze collega’s direct weer aan de slag zijn gegaan neemt overigens niet weg dat de verandering ook voor hen wennen is. Maar ook daar weet ik zeker van dat het goed komt.

 

Nieuwe laptop(s)
Zelf moest ik afgelopen week ook even wennen. Mijn vertrouwde Chromebook werd namelijk niet meer ondersteund en moest worden omgewisseld naar een nieuwe laptop. En zo’n nieuw apparaat werkt toch net weer even anders, de knoppen zitten anders en hij doet het nooit precies zoals de computer waar je al jaren mee werkt.

Gelukkig werd ik heel goed ondersteund door Sander van onze afdeling ICT die samen met zijn collega Pieter in de afgelopen weken in totaal 110 Chromebook vervangen heeft van medewerkers. Super gedaan heren! Voor mij komt het dus ook vast goed. En voor alle werkgevers die mijn blog lezen: ICT-ondersteuning en de uitrol van nieuwe laptops kan dus ook heel goed inclusief! Het is maar een tip!

 

BBQ in Bemmel & Arnhem