Naar de inhoud

Zoekresultaten

Praktijkervaring: in 7 maanden de perfecte werkplek voor Claire

Mirjam Jilisen, coach: “Samen hebben we haar kwaliteiten op een rij gezet.”

Via een regisseur Werk & Inkomen van de gemeente Arnhem kwam Claire in september 2021 bij Scalabor terecht. Samen met coach Mirjam Jilisen van Scalabor heeft Claire een fijne plek gevonden bij Presikhaaf Schoolmeubelen.

In ‘t kort

  • Claire is een harde werker: slim, betrouwbaar en leergierig
  • Scalabor ziet een mooie kans voor Claire bij Presikhaaf Schoolmeubelen en begeleidt haar met solliciteren
  • Coach Mirjam weet dat ze nog veel meer in haar mars heeft!

Kennismaking
Na het kennismakingsgesprek heeft Mirjam al gauw door wat Claire voor dame is. “Ze is echt van het aanpakken: ‘niet lullen, maar poetsen’. Je merkt aan Claire dat ze naar haar werk komt om de handen uit de mouwen te steken. Ze wil liever niet met andere dingen bezig zijn.”

Nieuwe werkplek
Na de kennismaking met Mirjam gaat Claire naar het ArbeidsOntwikkelCentrum (AOC) van Scalabor. “Hier ontdek je waar je goed in bent. En je komt erachter hoe je een leuke baan kunt krijgen. Voor Claire geldt ‘afspraak is afspraak’. Dat verwacht ze ook van anderen. Hierdoor is ze een goede werknemer, ze doet wat ze belooft. Samen hebben we haar kwaliteiten op een rij gezet en haar cv opgesteld. We hebben haar een steun in de rug gegeven en begeleid bij het solliciteren.

We hebben genoeg leuke bedrijven waar we voor werken en uiteindelijk bleek Presikhaaf Schoolmeubelen écht een match! Zo gezegd, zo gedaan. Via een leerwerkplek startte Claire bij Presikhaaf Schoolmeubelen. Eerst in de productie. Maar wat later vertelde Claire dat ze liever in het magazijn wilde werken. Daarom is ze overgestapt naar het magazijn. Claire is hier goed op haar plek. Ze blijft rustig, ook als het druk is. Dat kan ze heel goed en dat is heel belangrijk.”

“Claire is bij Presikhaaf Meubelen echt goed op haar plek.”

Onmisbare kracht
In korte tijd is Claire onmisbaar geworden voor Presikhaaf Schoolmeubelen. “Claire is leergierig, betrouwbaar en slim. Ze vertelt eerlijk wat ze van iets vindt en in het magazijn zorgt ze ervoor dat alles goed verloopt. Claire zorgt er bijvoorbeeld voor dat de opgeslagen spullen naar de vrachtwagens worden gebracht.

Claire heeft mij verteld dat ze heel blij is met haar werk. Ik vind het leuk en fijn om haar als coach hierbij te begeleiden, want ik weet zeker dat Claire nog meer in haar mars heeft!”

Over Presikhaaf Schoolmeubelen
Presikhaaf Schoolmeubelen is één van de vele werkgevers waar Scalabor mee samenwerkt. Hier leer je werken in de productie of in de logistieke afhandeling.

Presikhaaf Schoolmeubelen maakt schoolmeubels van hoge kwaliteit, bijvoorbeeld bureaus voor klaslokalen.

De schoolmeubelen worden gemaakt van metaal en hout. Als de schoolmeubelen klaar zijn dan worden ze in vrachtwagens geladen en vervoerd naar scholen in heel Nederland. Dankzij mensen zoals Claire hebben deze schoolkinderen óók een fijne plek!