Naar de inhoud

Zoekresultaten

Branchetraject Groen: negen deelnemers hebben hun diploma behaald

Met het Branchetraject Groen worden deelnemers opgeleid om zich te ontwikkelen op het gebied van groenvoorziening. Ze krijgen hiermee een betere kans op de arbeidsmarkt. De nieuwe branchetrajecten bij Scalabor helpen mensen daadwerkelijk aan het werk.

Het Branchetraject Groen is een samenwerking tussen Scalabor, het ROC Rijn IJssel en Yuverta. De deelnemers zijn aangemeld vanuit verschillende Gemeentes uit de regio en komen daarna bij Scalabor terecht.

Eén jaar lang hebben negen deelnemers de Entreeopleiding Assistent Plant Dier of (groene) leefomgeving gevolgd, dit in combinatie met passend werk. Ze zijn hierbij begeleid door Christa van der Graaf en Judith van Noordenburg, trajectbegeleiders van Scalabor.

Na eerst een periode bij de eigen groenvoorziening van Scalabor te hebben gewerkt, onder begeleiding van Henry Nijhof en Ronald de Wolde, zijn een aantal deelnemers overgeplaatst naar een aangesloten werkgever. Twee deelnemers zijn terecht gekomen bij Dolmans Landscaping en SIGHT Landscaping. De anderen zijn binnen Scalabor gebleven. Bijna iedereen heeft hiermee een betaald dienstverband gekregen en zelfs ook een vervolgcontract.

De deelnemers hebben zich ontzettend goed ontwikkeld de afgelopen periode. Zij kunnen daar met recht trots op zijn!

En als kers op de taart kregen ze, vorige week, 24 maart hun Entree diploma Assistent Plant, Dier of (groen) leefomgeving.

Van harte gefeliciteerd en veel succes in de toekomst!

Wil je meer informatie over onze branchetrajecten? Neem dan contact op met Marloes van Essen (projectcoördinator bij Scalabor) via 026-368 52 22.