Naar de inhoud

Zoekresultaten

Roelant: De groep collega’s voelt als familie

Het was even wennen voor Roelant (45). De overgang van de vertrouwde kwekerij naar de nieuwe werkgever Teamplast. Maar inmiddels is hij er helemaal in zijn element: “Als het even kan, wil ik hier wel tot mijn VUT blijven.”

Afgelopen zomer was Roelant 25 jaar in dienst bij Scalabor. Op dat moment was hij nog maar net vier maanden bij Teamplast, maar zijn jubileum kreeg de
nodige aandacht. “Het was heel bijzonder en ook een beetje emotioneel. Van mijn begeleider Miranda Verstegen kreeg ik een cadeau en er was taart. Van dat soort dingen wordt hier veel werk gemaakt. Binnenkort hebben we een personeelsuitje, dan gaan we bowlen.”

Tweede thuis
Roelant werkte al langere tijd bij een kwekerij, toen deze in 2020 failliet ging. Samen met Scalabor ging hij op zoek naar een nieuwe werkplek en zo kwam hij via detacheringsconsulent Mieke Croese bij Teamplast terecht. “In het begin had ik wel een dipje. Het was even aftasten, is er wel een klik? Maar na de eerste maand ging het in een stijgende lijn.” De groep collega’s heeft Roelant inmiddels volledig omarmd, en hij de groep: “We hebben onderling heel
goed contact. Het voelt als een soort familie, een tweede thuis.”

Verder groeien
En het werk? “Misschien is het wel leuker dan bij de kwekerij. Dat is moeilijk te vergelijken. Ik heb in ieder geval geen last meer van rugklachten, die kreeg ik van het bukken en onkruid wieden. Kijk, je wilt ook niet stilstaan. Hier krijg ik de kans verder te groeien. Ik was verrast hoe vlot dat gaat. Al heel snel mocht ik achter steeds meer machines staan. Dat vind ik van alle werkzaamheden toch wel het leukst.”

Breed inzetbaar
Teamplast ontwerpt en produceert kunststof deksels en sluitingen voor de voedsel-, drank-, cosmetische en medische industrie. Dat gebeurt deels handmatig en deels machinaal. Roelant is productiemedewerker. De ene keer werkt hij op de groep (de assembly afdeling van Miranda met medewerkers van Scalabor en het Werkbedrijf) en dan weer eens op een andere afdeling in het bedrijf. “Bij de machines moet je bijvoorbeeld foute exemplaren verwijderen of deksels opstapelen in dozen. In de groep zet je met de hand doppen of deksels in elkaar. Of soms ga ik dozen vouwen, vullen en sealen.”
Als het even wat minder gaat kan Roelant bij zijn begeleider aankloppen. “Miranda maakt altijd tijd voor me vrij. Zij is iemand die je niet even onder tafel praat. Die staat voor je. Niet alleen voor mij, maar voor ons allemaal. Eigenlijk staat iedereen in de groep voor elkaar klaar. Ja, ik ga nu eigenlijk wel elke dag vol goede moed naar het werk.”