Naar de inhoud

Zoekresultaten

Dominique: Epilepsie is iets waarmee ik heb leren leven

Dominique is 39 jaar en woont begeleid in Arnhem. Ze is geboren en getogen in Wageningen en heeft 1 zusje. Na de lagere school heeft ze het voorbereidend speciaal onderwijs (vso) gevolgd. Dominique heeft de indicatie epilepsie, waardoor ze na haar opleiding onder begeleiding van Scalabor kwam. Over haar aandoening is ze heel nuchter: “Natuurlijk ben ik wel eens bang dat ik een aanval krijg, maar aan de andere kant denk ik ook: als ik er een krijg, dan is dat maar zo. Ik kan daar toch niks aan doen.”

Haar opleiding bij het vso ging Dominique goed af. “Op een gegeven moment mocht ik stagelopen in en bejaardentehuis en dat vond ik heel gezellig.” Toch wilde ze daar uiteindelijk niet gaan werken. Ze koos een hele andere richting: ze ging aan de slag in een kwekerij. Het werk vond ze leuk, maar haar collega’s daarentegen niet. Dominique kwam bij Scalabor terecht waar ze voor haar op zoek gingen naar een leuke baan met een goede werksfeer.

Opgenomen in de groep
Haar nieuwe werkgever werd Look-o-Look. Hier mag Dominique verschillende taken uitvoeren zoals inpakken of kaartjes op de zakken sealen. Ze werkt hier 32 uur per week. Voor Dominique was het verschil tussen dit werk en dat bij de kwekerij aanzienlijk. “Bij Look-o-Look werd ik meteen vanaf de eerste dag in de groep opgenomen. Ik heb leuke collega’s en ze gaan hier goed met mensen om. Als ik met vragen zit dan kan ik altijd bij iemand terecht.”

Nieuwe stap
Dominique vindt het soms lastig om nieuwe stappen te zetten, ook als ze daar wel de capaciteiten voor heeft. Ze deed haar werkzaamheden heel goed en merkte zelf dat ze toe was aan wat meer uitdaging. Ze wilde groeien, maar durfde dit niet aan te geven. Gelukkig had haar begeleidster hetzelfde geconstateerd. “Met de voorman hebben we gekeken welke stappen Dominique kon zetten. Hoewel ze dit in het begin moeilijk vond, heeft ze het toch gedaan. Nu heeft ze meer taken en werkt ze zelfs op een nieuwe afdeling,” zegt Dominique’s werkbegeleider Eda Seker. Zij en Dominique zijn hier erg trots op.

Een fijne sfeer
Dominique vindt haar werkzaamheden leuk, maar dat is voor haar niet het belangrijkste. “Dat de sfeer fijn is en dat je goed met iemand kunt praten als je ergens mee zit, dat telt. Bij Look-o-Look is dit het geval en ik ga elke dag met plezier naar mijn werk. Look-o-Look is een hele fijne werkgever. Zij houden rekening met alle mensen.”

‘Epilepsie is iets waarmee ik heb leren leven. Als ik een aanval krijg, dan is dat maar zo.’

Dominique is 39 jaar en woont begeleid in Arnhem. Ze is geboren en getogen in Wageningen en heeft 1 zusje. Na de lagere school heeft ze het voorbereidend speciaal onderwijs (vso) gevolgd. Dominique heeft de indicatie epilepsie, waardoor ze na haar opleiding onder begeleiding van Scalabor kwam. Over haar aandoening is ze heel nuchter: “Natuurlijk ben ik wel eens bang dat ik een aanval krijg, maar aan de andere kant denk ik ook: als ik er een krijg, dan is dat maar zo. Ik kan daar toch niks aan doen.”

Haar opleiding bij het vso ging Dominique goed af. “Op een gegeven moment mocht ik stagelopen in en bejaardentehuis en dat vond ik heel gezellig.” Toch wilde ze daar uiteindelijk niet gaan werken. Ze koos een hele andere richting: ze ging aan de slag in een kwekerij. Het werk vond ze leuk, maar haar collega’s daarentegen niet. Dominique kwam bij Scalabor terecht waar ze voor haar op zoek gingen naar een leuke baan met een goede werksfeer.

Opgenomen in de groep
Haar nieuwe werkgever werd Look-o-Look. Hier mag Dominique verschillende taken uitvoeren zoals inpakken of kaartjes op de zakken sealen. Ze werkt hier 32 uur per week. Voor Dominique was het verschil tussen dit werk en dat bij de kwekerij aanzienlijk. “Bij Look-o-Look werd ik meteen vanaf de eerste dag in de groep opgenomen. Ik heb leuke collega’s en ze gaan hier goed met mensen om. Als ik met vragen zit dan kan ik altijd bij iemand terecht.”

Nieuwe stap
Dominique vindt het soms lastig om nieuwe stappen te zetten, ook als ze daar wel de capaciteiten voor heeft. Ze deed haar werkzaamheden heel goed en merkte zelf dat ze toe was aan wat meer uitdaging. Ze wilde groeien, maar durfde dit niet aan te geven. Gelukkig had haar begeleidster hetzelfde geconstateerd. “Met de voorman hebben we gekeken welke stappen Dominique kon zetten. Hoewel ze dit in het begin moeilijk vond, heeft ze het toch gedaan. Nu heeft ze meer taken en werkt ze zelfs op een nieuwe afdeling,” zegt Dominique’s werkbegeleider Eda Seker. Zij en Dominique zijn hier erg trots op.

Een fijne sfeer
Dominique vindt haar werkzaamheden leuk, maar dat is voor haar niet het belangrijkste. “Dat de sfeer fijn is en dat je goed met iemand kunt praten als je ergens mee zit, dat telt. Bij Look-o-Look is dit het geval en ik ga elke dag met plezier naar mijn werk. Look-o-Look is een hele fijne werkgever. Zij houden rekening met alle mensen.”

Eda Seker (Scalabor) over Look-o-Look:
‘Look-o-Look is een fijn bedrijf om cliënten te detacheren omdat zij oor voor de mens hebben en met alle mensen met een indicatie rekening houden.’