Naar de inhoud

Zoekresultaten

Vitaliteit voor alle collega’s bij Scalabor (blog)

Als het gaat over mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt begeleiden naar een baan dan gaat het eigenlijk altijd over de volgende onderwerpen: ontwikkeling, (digitale) geletterdheid, financiële redzaamheid en vitaliteit. Daar waar bij gemeenten vaak sprake is van separate inzet op deze programma’s kunnen we bij Scalabor krachten bundelen en inspanningen combineren. Eens in de zoveel tijd – bijvoorbeeld tijdens de week van lezen en schrijven of de nationale geldweek – besteden we dan net wat extra aandacht aan één van deze onderwerpen. En was er afgelopen week tijdens de ‘week van de vitaliteit’ wat meer tijd voor alles wat te maken heeft met gezondheid en fit en vitaal zijn. Nou ja wat extra tijd? Best veel eigenlijk!

WANDELEN MET COLLEGA’S
Een paar weken geleden liepen we al met elkaar de 2e Scalaloop en er is iedere week gelegenheid tot een gezamenlijk ommetje tijdens de wekelijkse lunchwandeling. De afgelopen week deden we dat iedere dag. Erg leuk om zoveel enthousiaste collega’s tegen te komen. En vaak ook nog collega’s die iedere dag meededen. Niet alleen omdat ze daarmee stempels voor een
gezonde snack konden verdienen, maar gewoon omdat ze het leuk vonden of omdat ze iets aan hun gezondheid willen doen. De gezonde snacks waren overigens de hele week in de verschillende personeelsrestaurants aanwezig net als het gratis fruit dat tijdens de week van de vitaliteit iedere dag werd uitgedeeld.

APK-CHECK
Op donderdag hadden collega’s de mogelijkheid om een apk-check van de fiets te laten doen in onze nieuwe fietswerkplaats. Hiermee hopen we het fietsen naar het werk te bevorderen. Om
dat nog aantrekkelijker te maken – naast het fietsplan wat we al aanbieden – bood de werkplaats ook nog een korting van 15% aan op reparatiekosten aan de hand van de apk. Daarnaast
was het ook mogelijk om een apk uit te laten voeren voor het eigen lichaam door onze leefstijlcoach Nicolien. Veel medewerkers maakten een afspraak om broeddruk, glucose, cholesterol en
BMI te laten meten en naar aanleiding van de resultaten advies te krijgen.

DANSEN MET INTRODANS
Omdat we niet alle activiteiten in een week konden doen, hebben we een activiteit naar de komende week verschoven. Dan gaan de mensen van Introdans namelijk met een aantal
collega’s repeteren voor een bijzondere dansvoorstelling in het kader van Introdans Ontmoet. Deze voorstelling wordt vervolgens gefilmd! Heel speciaal! Veel dank aan de vitaliteitscommissie en de sociale commissie voor hun inzet. Het houdt echter niet in dat we het alleen bij deze week laten, onze inspanningen om werkfit te blijven gaan gewoon door. En Stoptober staat ook alweer voor de deur. Of het trouwens helemaal onder vitaliteit valt weet ik niet maar afgelopen zaterdag organiseerde de personeelsvereniging voor de eerste keer in 18 maanden weer een heuse bingoavond! Het was even puzzelen aan welke coronaregels we daarbij precies moesten voldoen maar het is gelukt. Fijn! En of er die avond trouwens alleen maar gezonde snacks geserveerd zijn, durf ik niet te zeggen!!

VERSOEPELING CORONAREGELS
Heerlijk overigens dat de coronaregels weer versoepeld zijn. Eindelijk zijn we af van alle pijlen en strepen op de vloeren. Ook de personeelsrestaurants zijn weer terug in oude staat zodat ze
er weer gezellig uitzien en er plek is voor iedereen. De versoepeling betekent overigens niet dat we niet meer blijven oppassen. Onze gebouwen zijn groot genoeg om afstand te houden,
handen schudden doen we nog steeds niet, handen wassen juist weer wel en wanneer iemand grieperig of verkouden heeft is blijft hij/zij thuis en laat zich testen. Het is ons tot nu toe heel goed gelukt om corona zoveel mogelijk buiten de deur te houden en laten we dat vooral blijven doen. Ook daar draagt een beetje fitter en gezonder zijn zeker aan bij