Naar de inhoud

Zoekresultaten

Vakantieperikelen (blog)

Onze regio mocht dit jaar als laatste maar de vakantie is hier nu toch ook begonnen! Het is met alle regelingen niet echt eenvoudiger geworden om vervolgens ook daadwerkelijk op vakantie te gaan. Ieder land heeft zijn eigen eisen met betrekking tot vaccinatieduur, pcr of antigeen test die per land 24 uur of 48 uur geldig moet zijn, het ene land verplicht dit voor iedereen boven de 18, andere landen ook voor kinderen. En dan wijzigen die regels ook nog eens elke keer. Je moet inmiddels bijna gestudeerd hebben om er wijs uit te worden en wanneer je van plan was om dit jaar een tour door een aantal Europese landen te houden dan is dat bijna onmogelijk! Velen hebben mede hierom gekozen voor vakantie in eigen land. En waarom ook niet? Voor een klein land als Nederland kennen we een enorm aanbod van allerlei mooie gebieden. Daarbij is het weer vaak heel aangenaam en spreken we allemaal gewoon Nederlands!

Genoeg werk te doen

Maar niet iedereen heeft deze zomer natuurlijk vakantie. Zonder kinderen die aan schoolvakanties gebonden zijn is het juist erg prettig om in het voor- of naseizoen te gaan. En gelukkig maar want Scalabor blijft gewoon open deze zomer en het is best druk. Veel mensen zijn in de tuin bezig en komen langs bij de Intratuin, het groen ontploft door de combinatie van regen en zon waardoor er veel onderhoud te doen is, Schoolmeubelen kreeg een grote order binnen vanuit de Wageningen Universiteit, de vraag naar fietsen van o.a. Gazelle is sterk gestegen, van de parken in de regio wordt met het mooie weer veel gebruik gemaakt waardoor er ook veel opruimwerkzaamheden zijn en ga zomaar door. Gelukkig maar want stilzitten is ook niets. Voordeel daarbij is dat het op de mail wel vaak wat rustiger is in de zomer zodat de focus kan liggen op andere zaken!

Mooie nieuwsberichten

Op de valreep van de vakanties overigens nog een paar mooie berichten. Zo verlengden we onze samenwerking met Cycloon. Hartstikke mooi want een heel aantal van onze medewerkers werkt daar met veel plezier. En omdat Cycloon groeit als kool kunnen ze aan steeds meer mensen werk bieden. En omdat ze medewerkers daarbij ook zekerheid voor de toekomst wilden geven is de overeenkomst zelfs voor onbepaalde tijd verlengd! Ook heel mooi is dat acht deelnemers aan het branchetraject voor de schoonmaak afgelopen week hun RAS certificaat ontvingen. Het feit dat er direct allerlei schoonmaakbedrijven belden toen ze dit bericht op social media lazen, geeft al aan hoeveel werk er in die sector is. En op vrijdag stond er een fantastisch verhaal van collega Christiaan in de Gelderlander waarin hij vol enthousiasme vertelde over zijn baan bij Look-o-Look. Goed om te zien hoe onze collega’s het daar naar hun zin hebben. Ik ben dan ook blij met de hernieuwde samenwerking met Look-o-Look.

Het beste nieuws van de week kreeg ik echter al aan het begin. Wellicht weten jullie nog dat een aantal maanden geleden een collega mij kwam vertellen dat er bij hem een zeldzame vorm van kanker geconstateerd was. In de afgelopen tijd heb ik meerdere malen tijdens zijn behandeling contact met hem gehad en nu vertelde hij dat de behandeling geslaagd is. Echt super goed nieuws en een fantastisch bericht zo voor de vakantie!

Ik wens iedereen een hele goede zomer en als je nog weggaat een hele fijne vakantie. Voor nu is dit mijn laatste blog voor de zomervakantie. Ik pak eind augustus de draad graag weer op!