Groenvoorziening Scalabor werkt mee aan kunstproject

Een mooi project waar onze collega’s van de Groenvoorziening aan hebben meegewerkt, is het kunstproject ‘Kweekproject Courtyard Groen I’ van de Oost-Duitse kunstenares Dukhee. Dit project is onderdeel van de tentoonstelling Sonsbeek exhibition ‘20-’24.

Verse kruiden voor horeca

Dukhee wilde graag een tuin creëren op een stukje braakliggend terrein aan de achterzijde van het Stadstheater in de binnenstad van Arnhem. In deze tuin vind je straks naast gras, ook (wilde) bloemen en speciale tafels vol met kruiden en groenten die omliggende horecagelegenheden vervolgens kunnen gebruiken voor het bereiden van diverse gerechten.

Levend kunstwerk

Collega’s van de Groenvoorziening hebben de tafels gevuld met grond en de kruiden en groenten gezaaid. Ook maakten ze heuvels van aarde, die ze net als het omliggende terrein hebben ingezaaid met een mengsel van gras en bloeiende kruiden. Dit levende kunstproject kan zich vanaf nu gaan ontwikkelen. Met behulp van de zon en de (voorspelde) regen ontkiemt alles over een dag of 10 en dan komt het kunstwerk vast snel verder tot leven.