Naar de inhoud

Zoekresultaten

Voorbij de weerstand kijken

Als je al langere tijd niet hebt gewerkt, geringe werkervaring hebt en nooit een opleiding hebt kunnen afmaken, valt het niet mee om weerstand los te laten als je weer van start gaat. Gelukkig konden we Jermaine toch helpen een traject te starten bij Scalabor. Het was voor hem even zoeken hoe het traject zou bijdragen aan het behalen van zijn doel om jongerenwerker te worden. Maar het lukte hem, om de weerstand om te buigen en zo bespraken we samen de verwachtingen en mogelijkheden van het traject. Zelf solliciteren bleek nog een stap te ver, dus zetten we in overleg een sollicitatietraining in en spraken we af om over te stappen naar een leerwerkplek in de beveiliging. Dat sprak Jermaine aan, want hij heeft deelcertificaten behaald van die opleiding.

Na een goed gesprek besloot hij het beste van het traject te maken. We werden gewezen op een oproep in het krantje van WSP. In verband met een pilot werd er gezocht naar straatcoaches, gericht op het voorkomen en aanpakken van (jeugd) overlast. Jermaine paste binnen het gevraagde profiel, maar kon alleen niet aan de opleidingseis voldoen. Toch regelde de trajectbegeleider een kennismaking met de projectleider en toen werd Jermaine uitgenodigd te solliciteren. Zijn persoonlijke motivatie en ervaringsdeskundigheid voor deze functie waren doorslaggevend. Na een persoonlijkheidstest en een tweede gesprek, kreeg hij het goede nieuws dat hij was aangenomen. Jermaine ontving een jaarcontract bij Stichting Arnhemse Straatcoaches voor gemiddeld 36 uur per week.