Naar de inhoud

Zoekresultaten

Sociale en duurzame afvalverwerking op IPKW

Industrie Park Kleefse Waard (IPKW) gaat afval zoveel mogelijk gescheiden ophalen en hergebruiken als nieuwe producten en grondstoffen. Zo werken ze aan een circulaire economie en industrie en verminderen ze de hoeveelheid afval. IPKW doet dit samen met Veolia, Suez, de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en met Scalabor.

Een aantal van onze collega’s zoals Frans zijn de afvalambassadeurs en halen het afval op. Vervolgens vervoeren ze dat met een duurzaam voertuig naar de IPKW grondstoffenbank. Hier maken ze van het aangeleverde plastic, gft, hout en papier nieuwe producten en grondstoffen, die elders op het park weer gebruikt kunnen worden. Bijvoorbeeld met het project Plastic Fantastic, waarbij lokaal verzameld restplastic opgewaardeerd wordt tot waardevolle producten, zoals bankjes en afvalbakken.