Naar de inhoud

Zoekresultaten

Talent in beeld: Henriette Waanders

Henriëtte Waanders zit helemaal op haar plek als senior ervaringsdeskundige bij Pro Persona. Een organisatie die hulp biedt aan mensen met psychische problemen. Onze collega coördineert en begeleidt een groep van zes ervaringsdeskundigen en adviseert de Raad van Bestuur.

Wat is een ervaringsdeskundige?
“Dat is iemand die zelf ervaring heeft met, in dit geval, psychische klachten. Hij of zij ondersteunt cliënten vanuit eigen ervaring. Daarnaast pikken wij signalen op hoe zaken anders of beter zouden kunnen. Ik zorg dat die geluiden ook bij het bestuur komen”.

Henriëtte heeft ook veel contacten met zorg- en onderwijsinstellingen en geeft soms gastcolleges. “Geen dag is hetzelfde en ik heb heel veel interne en externe contacten. Ik heb zoveel plezier in mijn werk.”, zegt ze stralend.

Stap voor stap
Toen zij 10 jaar geleden vanwege psychische klachten in de SW terecht kwam, is Henriëtte rustig begonnen met  opbouwen. De eerste stap was bij Intratuin. “Helemaal fijn en prima voor die fase, maar ik wilde verder.” De volgende stap werd RIBW. “Daar begeleidde ik bewoners met allerlei praktische zaken. Vaak veel regelwerk. En dat is nou net wat ik graag doe en wat me goed afgaat.”

Ontwikkelen
Ondertussen bleef Henriëtte zich ontwikkelen. “Ik volgde de leergang ervaringsdeskundige bij Saxion en werkte als ervaringsdeskundige bij Scalabor”. Begin vorig jaar maakte zij de mooie overstap naar Pro Persona.

Dat ging niet altijd vanzelf, maar Henriëtte heeft haar doel nooit uit het oog verloren. Haar doorzettingsvermogen en positiviteit hebben haar gebracht waar ze nu staat. Daarbij kreeg ze ook hulp van haar werkbegeleiders en detacheringsconsulent. Die hadden een rotsvast vertrouwen in haar en boden haar steun en begeleiding. En zo heeft Henriëtte nu de baan die perfect bij haar past. “Ik zit hier nog wel even! En ondertussen weet je maar nooit wat de toekomst nog brengt. Stapje voor stapje ben ik verder gekomen dan ik ooit gedacht had.”