Naar de inhoud

Zoekresultaten

Waardevol ondernemen [blog]

Hoewel Scalabor een publieke functie heeft, proberen we wel continu te ondernemen. Dat doen we omdat het bijdraagt aan onze doelstellingen: een goede werkgever zijn, zoveel mogelijk mensen aan passend werk helpen en dit op een financieel gezonde manier doen. Maar ook omdat we het leuk vinden om nieuwe dingen uit te proberen. Het liefst ondernemen we met anderen, zodat wij van hun expertise gebruik kunnen maken en wij ons kunnen focussen op dat wat wij goed kunnen: het begeleiden en ontwikkelen van mensen met een diversiteit aan talent. En hoe mooi is het dan wanneer we door te ondernemen ook een maatschappelijke bijdrage kunnen leveren.

GROENE SAMENWERKING

Zo startte op onze locatie aan de Driepoortenweg een echte Stadshub. Met dit initiatief van de Groene Rijders worden goederen bestemd voor de binnenstad bij Scalabor afgeleverd, waarna de Groene Rijders deze met elektrische fi etsen en – auto’s naar hun uiteindelijke bestemming brengen. Afgelopen week heb ik geleerd dat dit de last mile heet. Het voordeel is dat er minder vrachtauto’s door de nauwe straten van het centrum rijden, wat goed is voor het milieu én zorgt voor minder verkeersdrukte. Bovendien kunnen leveringen gecombineerd worden.

ARBEIDSONTWIKKELTRAJECT VOOR LOGISTIEK

Voor ons betekent dit- naast het effectief gebruik van onze locatie – dat we de logistieke afwikkeling mogen doen. En dit draagt weer bij aan het arbeidsontwikkeltraject voor de logistiek. Een branche die breed vertegenwoordigd is in de regio en waar ook in de toekomst naar verwachting volop banen beschikbaar zullen zijn. De eerste klant van de Stadshub is CB, een logistieke dienstverlener die onder andere levert aan boekwinkels en parfumerieën. Maar we hopen deze dienstverlening natuurlijk nog verder uit te breiden.

BURGEMEESTER PAKT EERSTE ZOMERPRETPAKKETTEN IN

Op donderdag mochten we in opdracht van het Nationaal Fonds Kinderhulp de eerste van 5.000 Zomerpretpakketten inpakken. Dit zijn pakketten voor kinderen in Nederland die het niet zo breed hebben. Het pakket is een cadeau van Kinderhulp, zodat kinderen er toch een leuke zomer van kunnen maken. In een hele coole sporttas van Adidas zitten onder andere boeken, een bal, een luchtbed, een waterpistool, bioscoopkaartjes en nog veel meer. Nu is het al heel erg leuk om aan dit mooie initiatief bij te kunnen dragen, maar we werden bij de start ook nog een verrast door een bezoek van burgemeester Ahmed Marcouch, die ons een hart onder de riem kwam steken en hielp bij het inpakken van het eerste pakket. En natuurlijk was hij bereid om met heel veel medewerkers op een anderhalve meter foto te gaan.

ONTWIKKELINGEN OP HORECAGEBIED

Tijdens zijn bezoek liep de burgemeester ook nog even langs bij de Mondmaskerfabriek. Dit initiatief van de Refugee Company is inmiddels operationeel en de eerste statushouders zijn aan de slag gegaan. In de samenwerking met de Refugee Company zijn we zelfs alweer een stap verder; het idee is nu dat zij een restaurant gaan openen in de Molenplaats in Sonsbeekpark. Scalabor zorgt hierbij, in samenwerking met de gemeente, voor de toeleiding van kandidaten voor arbeidsontwikkeltrajecten. Ook hier is weer sprake van een win-win situatie.

NIEUW RESTAURANT IN INTRATUIN

Maar er waren nog meer ontwikkelingen op horecagebied deze week. Het nieuwe concept voor ons restaurant in de Intratuin is gepresenteerd. En een conceptpresentatie van een restaurant kan natuurlijk niet zonder het proeven van de kaart! Het zag er allemaal indrukwekkend uit en smaakte zeer goed. Omdat het restaurant nu gesloten is vanwege coronamaatregelen (de richtlijn dat er gereserveerd moet worden, kunnen we in een winkel niet waarmaken)
grijpen we deze tijd aan om te verbouwen. Zodat er na de zomer een spiksplinternieuw Tuincafé is met mooie verse en lokale gerechten. Daarmee kunnen we niet alleen onze gasten beter van dienst zijn, maar kunnen we ook onze medewerkers nóg beter opleiden voor dienstverlenende beroepen. Fijn om ook in deze bijzondere tijden met goede partners te mogen blijven ondernemen!