Naar de inhoud

Zoekresultaten

Op weg naar 2020 [blog]

De week begon direct goed met een gesprek met Martine Bekamp, hoofd van de afdeling Werk en Inkomen van de gemeente Arnhem. Centrale vraag; wat kunnen we doen om nog meer Arnhemmers aan het werk te helpen? Antwoord; nog beter samenwerken. En dát gaan we dus doen! Ik ben dan ook erg blij dat een aantal medewerkers van de afdeling W&I binnenkort naar Scalabor verhuist, zodat we op locatie die samenwerking aan kunnen gaan. Wanneer je elkaar dagelijks ziet en direct bij elkaar kan binnenlopen, kun je veel sneller schakelen. We hebben afgelopen week direct 15 werkplekken ingericht, zodat de verhuizing zo snel mogelijk plaatsvindt. We kijken ernaar uit!

Op weg naar 2020
Ook op maandag deze week; de vergadering van de raad van commissarissen. In deze vergadering mochten controller Rinke Wieggers en ik de plannen en begroting voor 2020 presenteren. Na een aantal vragen en toelichting hierop, werden onze plannen goedgekeurd. Volgende stap is dat deze plannen gepresenteerd worden aan de aandeelhouder en dat we ze ook met de ondernemingsraad delen. Dit staat gepland voor de komende 2 weken, waardoor we voor het einde van het jaar de plannen en het budget voor het nieuwe jaar hebben staan. En dan begint het natuurlijk pas; dan mogen we gaan uitvoeren!

5,5 miljoen fietspompen
Erg leuk was het bezoek van een journaliste van de Volkskrant afgelopen week. Zij had een tijd geleden een lekke fietsband en moest op weg naar huis meerdere malen stoppen om haar band op te pompen. En iedere keer stond daar eenzelfde fietspomp; de enige echte oer-Hollandse – door Scalabor geproduceerde – Jumbo fietspomp. En dus begon de schrijfster een zoektocht naar de origine van dit unieke product. Om haar vragen te kunnen beantwoorden, moesten wij zelf ook even in onze archieven duiken. We kwamen erachter dat wij in de loop der jaren al 5,5 miljoen (je leest het goed!) fietspompen gemaakt hebben. Ongelofelijk! Je vraagt je af welk gezin nog geen Scalabor pomp thuis heeft staan. Deze week staat het volledige artikel in de Volkskrant!

Even wennen
De introductie van de nieuwe koffieapparaten bij Scalabor ging afgelopen week niet zonder slag of stoot. Conclusie; er is bijna te veel keuze! Cappuccino, Wiener melange, espresso, koffie met suiker, zonder suiker, met veel melk, zwart en ga zo maar door. De ruime keuze, de grote interesse en de nieuwigheid zorgde ervoor dat de rijen voor de apparaten wat langer waren dan normaal. Even wennen met z’n allen dus. Volgende week wordt de service uitgebreid en is het restaurant – en dus ook de koffieapparaten – vóór werktijd open. Waar men overigens niet aan hoefde te wennen, is dat we vanaf afgelopen week in de personeelsrestaurants ook kunnen pinnen! Erg fijn voor diegenen die nooit cash (lees: ik dus) bij zich hebben. Van de caissières begreep ik dat er gelijk veel gebruik van werd gemaakt. Nu is het dus nog eenvoudiger om een lekkere lunch te halen of in de avond een vers bereide maaltijd te bestellen!

Kerstinkopen
In onze Intratuin organiseerden we afgelopen donderdag een speciale kerstkoopavond voor Scalabor-medewerkers. Met extra korting en speciale aanbiedingen was het een zeer geslaagde avond. En niet alleen onze medewerkers waren aanwezig, ook de medewerkers van de afdeling Werk en Inkomen Arnhem en het Werkgeversservicepunt waren uitgenodigd en maakten van de gelegenheid gebruik om kerstinkopen te doen. Erg fijn dat ze erbij waren. En we zien ze vast weer terug komende week wanneer de grote kerstbomenverkoop begint. Want zo’n mooie boom koop je natuurlijk niet bij een bouwmarkt of supermarkt, maar bij onze Intratuin!

Wie zoet is krijgt lekkers
Aan het einde van de week hadden we nog een hele speciale gast bij Scalabor. Op zaterdag kwam Sinterklaas op bezoek! Veel collega’s hadden kinderen en kleinkinderen meegenomen naar de Driepoortenweg om de Sint te ontmoeten. Een zeer geslaagde middag, georganiseerd door de personeelsvereniging, met kado’s en lekkers in overvloed. Of de Sint ook nog iemand naar Spanje heeft meegenomen, weet ik alleen nog niet…. Deze week maar eens even checken!