Naar de inhoud

Zoekresultaten

In de media: Jumbo Fietspompen in de Volkskrant

De bekendste fietspomp van Nederland wordt al veertig jaar lang in elkaar gezet door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in Arnhem. Door de Participatiewet dreigen deze werkplekken langzaam te verdwijnen. Een houten plankje, zwarte buis en een rode slang: de kans is groot dat deze fietspomp bij u in de schuur staat, of bij de dichtstbijzijnde fietsenmaker aan een ketting hangt. Er zijn 5,5 miljoen exemplaren gemaakt van de bekendste fietspomp van Nederland, die sinds de jaren zeventig in Arnhem in elkaar wordt gezet door werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Maar door de Participatiewet dreigen deze werkplekken langzaam te verdwijnen.

Lees hier het volledige artikel op de website van de Volkskrant