Naar de inhoud

Zoekresultaten

Wethouder Anton Logemann plaatst eerste koolmezenkastje

Vandaag plaatste de Rozendaalse wethouder Anton Logemann, samen met een collega groenvoorziening van Scalabor, het eerste mezenkastje in een prachtige tulpenboom tegenover het gemeentehuis. Zo wordt op milieuvriendelijke wijze de eikenprocessierups bestreden.
De koolmees is natuurlijke vijand van de eikenprocessierups en een aanvulling op gebruikelijke bestrijdingsmethoden. Daarom plaatst Scalabor de komende week in opdracht van de gemeenten 50 koolmezenkastjes in Rozendaal en nog eens 125 in Lingewaard. Daarnaast hebben inmiddels zo’n 50 particulieren uit die twee gemeenten een kastje besteld. Ook die komt Scalabor op afspraak bij hen thuis ophangen.
De mezen die er gaan nestelen, eten ook eikenprocessierupsen. “Eikenprocessierupsen worden gegeten door vogels. Van mezen is bekend dat ze dol zijn op deze rups. Met de plaatsing van de kastjes en het aantrekken van mezen, hopen we er volgend jaar minder last van te hebben” legt Logemann uit.
Zo dragen we allemaal ons steentje bij aan een duurzame en vriendelijke bestrijding van de eikenprocessierups.
Woon je in Rozendaal of Lingewaard en wil je ook wel zo’n mezenkastje? Bestellen kan nog steeds via onze website.