Naar de inhoud

Zoekresultaten

De cirkel is rond

In het augustusnummer van de Talent, het personeelsblad van Scalabor, een mooi artikel over de samenwerking met vanPlestik:

De cirkel is rond

Het bedrijf vanPlestik werkt samen met HEMA om van hun afval nieuwe producten te maken. Medewerkers van Scalabor helpen vanPlestik daarbij door het ontmantelen van displays.

Misschien ken je ze wel, de displays die de Hema gebruikt voor hun make-up. Eerder werden de oude altijd weggegooid als er nieuwe kwamen. Maar nu krijgen ze een mooi tweede leven. HEMA, vanPlestik én Scalabor werken samen aan een duurzame oplossing.

De displays gaan naar de kwekerij in Bemmel. Daar verwijderen onze collega’s al het materiaal dat niet hergebruikt kan worden. Daarna worden de displays vermalen door Save Plastics, een speciaal bedrijf voor het hergebruik van plastic. Van dit vermalen plastic worden dan weer nieuwe afvalbakken geprint op een 3D-printer. De afvalbakken zijn voor de kantoren van HEMA. En zo is de cirkel weer rond!

Pallets met materialen komen in Bemmel binnen

Collega’s ontmantelen displays en verwijderen alles wat niet bruikbaar is

Displays worden korrels (foto Koen Bleijerveld)