Naar de inhoud

Zoekresultaten

Scalabor, Na-Nomi en gemeente Overbetuwe slaan handen ineen

Nieuwe kansen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt
Een inclusieve arbeidsmarkt biedt kansen voor bedrijven én voor medewerkers. Daarom kijkt Na-Nomi bewust verder dan de reguliere arbeidsmarkt in hun zoektocht naar goed gekwalificeerde medewerkers. Het bedrijf gaat een groep van 40 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een plek geven binnen het bedrijf. Het gaat dan om 25 mensen vanuit de Wsw en 15 vanuit de Participatiewet. Om dit mogelijk te maken werken Na-Nomi, arbeidsontwikkelbedrijf Scalabor en de gemeente Overbetuwe nauw samen. En dat dat werkt, blijkt in de praktijk. De afgelopen weken zijn de eerste medewerkers vanuit Scalabor gestart bij Na-Nomi. Zij werden warm ontvangen en vinden steeds meer hun draai op hun nieuwe werkplek. Om zelf te zien en ervaren hoe het in de praktijk werkt, brachten wethouder Dimitri
Horsthuis – Tangelder en Scalabor directeur Marcel Hielkema een werkbezoek aan Na-Nomi. General manager Bas Coenen leidde hen rond door het bedrijf.

Banenafspraak
Deze aanpak past binnen de banenafspraak, waarbij werkgevers hebben aangegeven 125.000 banen te creëren voor mensen met een arbeidsbeperking vóór 2026. In de arbeidsmarktregio Midden-Gelderland lopen werkgevers op dit moment 70% voor op de afspraken.

Extra ondersteuning
General manager Bas Coenen van Na-Nomi: “Wij kijken bij het werven van medewerkers heel bewust ook naar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. We bieden maatwerk en stemmen het werk zo nodig af op hun talenten en mogelijkheden. Door extra ondersteuning krijgen mensen de kans om zich verder te ontwikkelen.”

Kansen en mogelijkheden
Volgens Scalabor directeur Marcel Hielkema opnieuw een mooi en inspirerend voorbeeld van de inclusieve arbeidsmarkt. “We zien ook hier wat er mogelijk is als ondernemers denken in kansen en mogelijkheden. Na-Nomi besteedt zorg aan onze mensen en heeft aandacht voor hun talenten. Dat werkt twee kanten op, want je ziet dat mensen zich verder ontwikkelen als ze daarvoor de kans krijgen.”

Een voorbeeld voor andere bedrijven
Ook wethouder Horsthuis – Tangelder is blij dat ondernemers kansen bieden en creëren voor mensen die net een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken. “Werk hebben, betekent zoveel meer voor iedereen; dagritme, erkenning, sociale contacten en een zinvolle invulling van de dag. Ik heb grote waardering voor de inzet van Na-Nomi en Scalabor die deze mooie match hebben gemaakt. Een goed voorbeeld voor andere bedrijven in onze gemeente!“