Naar de inhoud

Zoekresultaten

Waardevolle tips [blog]

Om zoveel mogelijk medewerkers te informeren over wat er allemaal binnen Scalabor gebeurt, maar vooral om zoveel mogelijk informatie op te halen over wat er goed gaat en wat er nog beter kan, organiseren we twee keer per jaar informatiebijeenkomsten. In de afgelopen weken waren er meerdere sessies. Allemaal op verschillende tijden en op verschillende Scalabor locaties zodat zoveel mogelijk collega’s een bijeenkomst kunnen bijwonen die hun uitkomt. Dat levert op dat bijeenkomsten iedere keer compleet anders zijn. Zo ging ik afgelopen week met slechts 5 medewerkers uit de groenvoorziening in gesprek in de kwekerij, maar zat de José Degenzaal aan de Driepoortenweg bomvol. En beide bijeenkomsten waren enorm waardevol. Niet alleen omdat de stemming positief was maar vooral omdat ik heel veel goede tips gekregen heb over wat er nog beter kan binnen Scalabor. Aan sommige aandachtspunten kunnen we direct wat doen, voor andere hebben we wat meer tijd nodig. En met een aantal opmerkingen kunnen we helaas niets doen. Een opmerking die afgelopen week meerdere malen terugkwam, is de verwachte hitte. Nu weten we dat afgelopen zomer extreem warm was. Met een oud pand zoals de Driepoortenweg is het dan erg moeilijk om verkoeling te vinden. Toch hebben we in de afgelopen maanden veel tijd en geld besteed om bijvoorbeeld de luchttoevoer te verbeteren. Ook is collega Dick de Jong al heel ver met de voorbereiding van informatie, hitteprotocol en metingen. Helemaal wegnemen kunnen we de hitte helaas niet, maar we doen wat we kunnen om de dagen waarop het echt heel warm is, zo dragelijk mogelijk te maken.

Eerste indrukken

Naast bijeenkomsten met collega’s die al een hele tijd bij Scalabor werken, mocht ik afgelopen week ook lunchen met medewerkers die pas net gestart zijn. Zij volgen allemaal een tweedaags programma in de eerste maanden van hun contract waarin ze met zoveel mogelijk aspecten van Scalabor kennis maken. En daar hoort dan ook een lunch met ‘de baas’ bij! Voor mij een mooie kans om in één keer al onze nieuwe collega’s te ontmoeten, ‘ons’ verhaal te doen maar vooral ook te leren van hun eerste indrukken.

Afscheid

Maar er was afgelopen week ook een moment van afscheid. Na bijna 18 maanden namen we afscheid van Jos de Bruijn die ons op interimbasis ongelofelijk veel geholpen heeft met onze ICT-inrichting. Wij zij Jos hier heel dankbaar voor. ICT is en blijft een moeilijke omgeving (voor iedereen die denkt dat computers de wereld overnemen: ze kunnen nog geen fatsoenlijke verlofkaart printen!) maar voor een beginnend bedrijf hebben we enorme stappen gezet, mede door de inzet van Jos!

Trots bezoek

Naast gesprekken met onze interne stakeholders, had ik afgelopen week ook weer een aantal gesprekken met externe stakeholders. Zo kwam bijvoorbeeld de gehele CDA-fractie uit Arnhem op bezoek in ons AOC. Dat vond ik bijzonder leuk omdat fractievoorzitter Ine van Burgsteden als wethouder in de vorige coalitie aan de basis heeft gestaan van de start van Scalabor. Erg leuk om haar dan op de hoogte te brengen van de status van het bedrijf en de stappen die we gezet hebben. Volgens mij was ze best een beetje trots: en met recht!

Een andere bezoeker was Theo Kampscheur, wethouder in Westervoort. Theo heeft zeker in de Presikhaaf-tijd veel bemoeienis gehad met de werkvoorziening en kon mij bijpraten over de historie, de achtergrond van verschillende besluiten maar vooral ook over een aantal gehanteerde rekenmodellen: zeer waardevol!

Ontmoeting

Een bezoeker die niet direct iets met het verleden van Scalabor heeft, maar graag een rol wil spelen in de toekomst van het bedrijf en haar mensen is Adriaan Luteijn, choreograaf bij Introdans en creatief verantwoordelijke voor Introdans Interactie en De Ontmoeting. Ik ben al jaren een groot fan van Introdans en ken Adriaan goed uit mijn Dirkzwager-tijd en samen hebben we gekeken wat Introdans en Scalabor voor elkaar kunnen betekenen. Te denken valt over een gezamenlijk optreden of een dansproject voor onze medewerkers of… Nee, dat ga ik nog niet verklappen. Behalve dan dat we zeker een manier gaan vinden om samen te werken!

Dat kan direct met ons zijn maar ook met de stichting Inclusief Midden Gelderland die inclusief ondernemen in de regio promoot en waarvan ik bestuurslid mag zijn. Op 20 juni organiseert de stichting de volgende bijeenkomst voor inclusief werkgevers bij Alliander (er zijn nog kaarten, inschrijven kan hier) en afgelopen week hadden we een bestuursvergadering om de puntjes op de i te zetten voor wat betreft de voorbereiding. Nu hoeven we daar eigenlijk heel weinig aan te doen want een werkgroep bestaande uit de stichting, het WSP, de gemeente, de inclusief werkgevers en Scalabor doen eigenlijk het echte werk. En dat doen ze meer dan goed.

Al met al dus wederom een hele goede maar vooral ook energiegevende week. En dan heb ik het nog niet eens gehad over mijn gesprek met de afdeling Werk en Inkomen van Arnhem over het nieuwe strategische arbeidsmarktplan voor de regio!