Naar de inhoud

Zoekresultaten

Eerste Arnhemse daklozendag

Afgelopen woensdag 22 mei organiseerde StraatZaken de eerste Arnhemse Daklozendag. Wethouder Martien Louwers opende de dag in het Arnhemse Inloophuis aan de Van Slichtenhorststraat. Zij onderschreef het belang van goede zorg en aandacht voor de dak- en thuislozen en ze nodigde alle aanwezigen uit om op deze of een andere locatie nog eens nader in gesprek te gaan.

Vervolgens vertelde ex-dakloze Wim Eickholt over zijn boek ‘Wat ik nou toch heb meegemaakt’. Zijn verhaal is voor velen herkenbaar en inspirerend. Het bracht een levendige discussie op gang, samen met de wethouder.

Na de lunch, die verzorgd werd door de vrijwilligers van Straat Zaken, startte een informatie- en een verwenmarkt. Daklozen konden onder andere naar een pedicure, een zelfportret laten tekenen, cake bakken en op de foto.

Op het terrein van Sint Martin parochie stonden marktkraampjes van Stoelenproject De Duif, Leger des heils, Stichting onderdak, Pactum, Iriszorg, GGD midden Gelderland en ons eigen Scalabor project “De Brug”. Allemaal organisaties die de daklozen kunnen helpen en ondersteunen.

De dag werd feestelijk afgesloten met een echt rad van fortuin, waarbij vele prijzen werden uitgereikt. Met als hoofdprijs een overnachting in hotel Bizar Bazar, die werd gewonnen door Henk, de gelukkige deelnemer van ons eigen project de Brug. Een mooie dag die voor herhaling vatbaar was.