Naar de inhoud

Zoekresultaten

De tijd vliegt! [blog]

De laatste week van februari alweer! Het is een cliché, maar de tijd lijkt wel heel snel te gaan. En naar het weer te kijken de afgelopen dagen, lijkt het ook al lente!

De week begon direct goed met een lunch met nieuwe medewerkers. Op een aantal plekken hadden we nog vacatures die de laatste tijd zijn ingevuld. Nieuwe medewerkers doorlopen bij hun start een tweedaags programma waarbij het doel is ze met zoveel mogelijk afdelingen binnen Scalabor kennis te laten maken. En het hoogtepunt is natuurlijk een lunch met de directeur  Goed om kennis te maken met nieuwe collega’s – 11 personen deze keer – en direct vragen te beantwoorden die er leven.

Ontwikkelen
Naast nieuwe vaste medewerkers hebben we ook heel veel nieuwe tijdelijke medewerkers. Ik heb al eerder aangegeven dat er steeds meer aanmeldingen vanuit gemeenten zijn voor onze arbeidsontwikkeltrajecten. Dit zijn trajecten waarbij een werkzoekende eerst een maand cursussen volgt in het arbeidsontwikkelcentrum en daarna een aantal maanden in onze omgeving en onder onze begeleiding aan het werk gaat zodat we daarna samen met het werkgeversservicepunt een kandidaat kunnen begeleiden naar zo passend mogelijk werk. Op dit moment zijn er 65 werkzoekenden die klaar zijn in het arbeidsontwikkelcentrum en die geplaatst worden op zo’n leer-werk traject. In het plaatsingsoverleg afgelopen week is bekeken waar de plekken zijn en waar iemand het beste tot zijn recht zou komen. Mooi dat we door de verhoogde instroom nu kunnen doen wat wij het beste doen!

Jaarcijfers
Een wat minder hoogtepunt afgelopen week was het schrijven van het jaarverslag 2018. Bij de jaarcijfers die naar de raad van commissarissen en de aandeelhouder gaan en die uiteindelijk ook bij de kamer van koophandel liggen, hoort ook een jaarverslag waarin het jaar beschreven wordt door de directie: wat is er gebeurd, wat is het resultaat, wat zijn de verwachtingen. En omdat er in ons eerste jaar nogal wat gebeurd is, maar ik er zelf ook niet het hele jaar bij was, is het nogal een klus om dat allemaal goed op papier te krijgen. Grootste uitdaging daarbij is om het kort en begrijpelijk te houden! Om dat (proberen) te doen heb ik me afgelopen week een dag opgesloten om met de input die ik van het managementteam gekregen had en de uiteindelijke jaarcijfers een goed verslag te schrijven. Uiteindelijk zijn het toch nog 12 pagina’s geworden, maar ik geloof dat ik de essentie wel heb. In de volgende twee weken wordt het dan nog bijgeschaafd om tot een definitieve versie te komen. Parallel daaraan wordt de jaarrekening door de accountants opgemaakt. Omdat het de eerste jaarrekening van Scalabor is, is dat nog wel een bevalling. Maar uit een gesprek met de accountant blijkt dat we een heel eind op weg zijn. Dat is goed nieuws waarbij ik vooral het team van Jeroen Vriezen (manager financiën & administraties) en de verschillende bedrijfsbureaus wil bedanken voor hun inzet.

Naar buiten!
Gelukkig mocht ik de dag na mijn vrijwillige opsluiting weer naar buiten. Letterlijk deze keer want ik ging met werkbegeleider Rogier Kuipers op bezoek bij de teams die de tuinen van Kasteel Middachten en een deel van de Hoge Veluwe onderhouden. Niemand zal geloven dat we deze afspraak al weken geleden gemaakt hadden en er geen idee van hadden dat dit de mooiste februaridag ooit zou zijn. Wat een geweldige plekken zijn dit om te werken. Het moeten welhaast de mooiste kantoren van Nederland zijn! De mannen zelf leken dan ook heel tevreden daar. Wel kreeg ik van het team op de Hoge Veluwe de vraag of wij voor een mobiele AED konden zorgen. Er zijn op het park wel een heel aantal vaste AED’s maar wanneer het team ergens in de uithoeken aan het werk is, hebben ze daar natuurlijk niets aan. Een hele goede suggestie die KAM-coördinator Dick de Jong de volgende dag direct heeft opgepakt en vervolgens zelf de AED heeft gebracht! Als dank kreeg ik van het groen team vervolgens een eigen set bedrijfskleding met de opmerking dat ik dan wat vaker mee mag komen werken! Fantastisch! Die kleding is overigens net nieuw aangeschaft voor alle medewerkers in de groenvoorziening, horeca en schoonmaak en ziet er heel goed uit. Jassen, truien, polo’s en broeken. Het team van de divisie diensten is de afgelopen weken druk geweest met de uitgifte en juiste administratie waardoor iedereen er weer piekfijn bijloopt. En ik nu dus ook!

Groene Rijders
Mijn laatste bezoek deze week was naar de Groene Rijders, een nieuw bedrijf dat met bakfietsen leveringen gaat doen aan bedrijven in de stad vanuit locaties buiten de stad. Op die manier hoeven er minder bussen en vrachtauto’s de stad in. Dat komt de bereikbaarheid en het klimaat natuurlijk ten goede. Hun nieuwe kantoor werd geopend door burgemeester Marcouch maar ik had wel het meest toepasselijke cadeau: een originele Jumbo fietspomp, gemaakt door Scalabor!