Naar de inhoud

Zoekresultaten

Goed werkgever en gezond bedrijf [blog]

Afgelopen week stond weer volledig in het teken van onze drie doelstellingen: een goed werkgever zijn, financieel gezond zijn en zoveel mogelijk mensen begeleiden naar zo passend mogelijk werk!

Goed werkgeverschap
In het kader van goed werkgeverschap heb ik een tijd geleden gevraagd om alle jubilea in mijn agenda te plaatsen. Er werd toen al even vreemd gekeken, maar nu begrijp ik waarom. Ik had nooit verwacht dat het er zoveel zouden zijn! Alleen al afgelopen week waren er drie 40-jarig jubilea en was één collega 25 jaar in dienst. Wat een inzet al die jaren voor het bedrijf! Helaas lukt het me niet altijd om aanwezig te zijn bij alle jubilea, maar een persoonlijk bericht sturen doe ik wel altijd. En het afdelingshoofd of de divisiemanager is er natuurlijk wel altijd bij. De jubilea worden bij ons georganiseerd door Dorine, die er altijd weer voor zorgt dat de kaartjes klaarliggen, de cadeaus gekocht worden en de taart aanwezig is. Daarmee zorgt zij er dag in dag uit voor dat we onze jubilarissen in het zonnetje zetten!

Luisteren
Bij goed werkgeverschap hoort ook goed luisteren naar medewerkers. Gelukkig voelen steeds meer collega’s zich vrij om langs te komen en hun verhaal te doen. Afgelopen week had ik twee collega’s op bezoek die mij meenamen in wat goed gaat en wat nog niet zo goed gaat. Het is voor mij heel belangrijk om dit van collega’s te vernemen en te horen wat we nog beter kunnen en moeten doen. Een aantal zaken kunnen direct opgepakt worden, maar ik realiseer me ook direct dat we er nog niet zijn!

Feest
Nu al was een van de mooiste activiteiten van het jaar de Hollandse avond die afgelopen zaterdag door de personeelsvereniging georganiseerd is. Een dubbel-concert van Jannes én Sieneke! Wat een feest! 350 Scalabor medewerkers, inclusief nagenoeg het hele managementteam, waren aanwezig en hebben gedanst op Hollandse Hits! Ik hoop maar dat er niet al te veel YouTube-filmpjes gemaakt zijn!! Vanuit Scalabor hebben we dit feest van harte ondersteund en het is geweldig om te zien dat en groep vrijwilligers vanuit de personeelsvereniging zich zo voor hun collega’s inzetten!

Eerste keer
In het kader van financieel gezond zijn, is het team van de administratie druk bezig met zowel de jaarafsluiting als de maandafsluiting. Een dubbele klus waarbij de jaarafsluiting voor ons als nieuw bedrijf een eerste keer is. Gelukkig worden we hier heel goed in ondersteund door onze accountants, wat betekent dat we de cijfers nagenoeg klaar hebben en nu starten met de rapportages die daarbij horen. Het lijkt erop dat we het jaar beter afsluiten dan oorspronkelijk begroot. Eerlijkheidshalve moet ik daarbij bekennen dat dit mede wordt ingegeven door een aantal meevallers! Omdat ik merk dat we hele betrokken medewerkers hebben die ook graag willen weten hoe we ervoor staan en wat de doelstellingen zijn gaan we kijken hoe we op afdelingsniveau dit inzichtelijker kunnen maken en medewerkers hierin goed kunnen meenemen. Van belang blijft dat we voldoende zinvol en passend werk binnenhalen en vervolgens leveren zoals we dat ook beloofd hebben aan klanten. Om die reden vond ik het dan ook mooi om te zien dat we in de kwekerij opeens verpakkingswerk aan het doen waren. In de kwekerij zelf was een levering te laat binnengekomen waardoor het werk even stil lag en in de productiehal lag net even wat teveel werk. Top dat dit vervolgens als team werd opgepakt en dat medewerkers positief reageerden op de afwisseling!

Passend werk
Uiteindelijk gaat het erom dat medewerkers op de juiste plek zitten of daar terechtkomen. Om die reden was ik woensdag bij TNT Post in Elst, waar 24 van onze collega’s gedetacheerd zijn, om te kijken naar verdere vormen van samenwerking. Maar ook hebben we gesprekken gevoerd met de Groene Rijders die leveringen in de stad gaan bezorgen met cargo bikes om te kijken of wij aan de logistieke kant een rol kunnen spelen. En afgelopen week zijn afspraken ingepland met zowel de Provincie als VGZ om te gaan bekijken of daar mooie plaatsen zouden zijn voor onze medewerkers. De arbeidsmarkt beleeft volgens het UWV inmiddels de grootste spanning in jaren en we zien daardoor dat steeds meer werkgevers andere paden aan het bewandelen zijn om vacatures in te vullen en dan gelukkig ook bij ons uitkomen!

Geluksmomentjes
De mooiste geluksmomentjes van afgelopen week kwamen dan ook voort uit het feit dat we mensen hebben kunnen plaatsen op mooie vacatures. Zo kwam Harriette mij vol trots vertellen dat ze per 1 maart bij Pro Persona start. En Mary was wellicht nog trotser op haar nieuwe functie bij de Jan Ligthartschool. En die werkzoekende waar wethouder Van Dellen onlangs het CV van oppikte tijdens zijn bezoek aan Scalabor? Die gaat aan de slag als ICT medewerker bij De Connectie! Gaaf!