Naar de inhoud

Zoekresultaten

Scholieren leren over Scalabor

Gisteren kwamen 24 leerlingen van het Thomas a Kempis college, richting Management en Organisatie, bij ons op bezoek. Zij willen meer leren over de arbeidsmarkt en daarom de vraag of zij een uur of twee bij ons mochten kijken om te zien wat een arbeidontwikkelbedrijf allemaal kan en doet. De meeste leerlingen gaven aan niemand te kennen die een afstand tot de arbeidsmarkt heeft, goede reden dus om eens kennis te maken!
In de presentatie hebben we het vooral gehad over wie Scalabor is, waar Scalabor vandaan komt (beetje geschiedenis van de sociale wetgeving) en wat wij allemaal doen en in welke arbeidssectoren. Ook hebben we ze verteld wat een arbeidsbeperking kan inhouden en hoeveel verschillende vormen daarin zijn. Daarna hebben we even gekeken bij fietspompen en hoe deze worden gemaakt. Ook hebben we even gekeken bij handverpakken 2 (waar Mepal producten worden verpakt) en bij geconditioneerd verpakken. Op deze manier konden de leerlingen zien dat wij verschillende werkplekken hebben, met verschillende omgevingen en dat we op die manier proberen om onze medewerkers een zo passend mogelijke werkplek te bieden.