Naar de inhoud

Zoekresultaten

Een goede voorbereiding is het halve werk [blog]

In de afgelopen week hebben we veel voorbereid. Zo hebben we afgelopen week de definitieve gesprekken gevoerd om de dienstverleningsovereenkomst met de gemeente Arnhem voor te bereiden. Afspraak is dat Scalabor wordt ingezet om een heel aantal mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te begeleiden naar zo passend mogelijk werk. Daar waren we natuurlijk al volop mee bezig, maar het is goed dat een en ander nu ook in een formele overeenkomst is gegoten. En ook wel mooi op tijd, want komende week (wanneer je dit leest deze week!) komen alle wethouders van de gemeente op bezoek in ons arbeidsonderzoekcentrum. En dat moeten we natuurlijk wel even voorbereiden. Afstemming met de gemeente, presentatie maken en overleg met onze trainer Brit die het college meeneemt in de trainingen die wij voor werkzoekenden aanbieden.

In het zonnetje

Ook hebben we voorbereidingen getroffen voor de Dag van de 1.000 voorbeelden. Op 14 maart worden in heel Nederland ondernemers die inclusief ondernemen in het zonnetje gezet. Op deze dag organiseren we samen met het werkgeversservicepunt, het UWV, VNO NCW en Inclusief Werkgevers Midden Gelderland ook in onze regio een speciale bijeenkomst waarvoor we inclusieve werkgevers uitnodigen. De werkgevers ontvangen die dag ook een klein cadeautje. Het mooie is dat Scalabor dit jaar alle cadeautjes voor alle inclusieve werkgevers in Nederland mag verzorgen!

www.scalabor.nl

Samen met de afdeling communicatie hebben we de voorbereidingen getroffen voor een volgende fase van onze website. Er komt een apart tabblad met informatie voor medewerkers die ook via tablet of telefoon heel goed leesbaar is. Daarnaast gaan we de mooie verhalen en de talenten van onze medewerkers op de site zetten. Niet alleen mijn blog, maar ook interviews met een aantal van mijn collega’s, om te laten zien wat voor een mooi werk wij allemaal doen en wat er allemaal mogelijk is.

Complimenten!

Afgelopen week waren er weer een heel aantal zaken waar ik echt blij van werd en waar ik mijn complimenten voor wil geven. Zo is er achter de schermen door de afdelingen personeelsadministratie en salarisadministratie enorm hard gewerkt om te zorgen dat de salarissen op tijd betaald werden. Dat had ermee te maken dat door de overgang van medewerkers van Presikhaaf bedrijven naar de MGR er een aantal zaken anders moesten worden ingericht. En dat is dus door de inzet van een heel aantal collega’s keurig op tijd en zonder hapering gelukt! Veel dank hiervoor!

Wat ik ook heel mooi vond was dat collega’s Koen, Jill en Wilbert afgelopen week toen het zo sneeuwde, een hele groep gestrande medewerkers naar huis heeft gebracht. Echt topinzet, waarvoor mijn complimenten. En ook complimenten voor de groep consulenten van de afdeling Werk en Inkomen die dezelfde avond door weer en wind tóch naar ons toekwamen voor een presentatie over Scalabor. Wat een betrokkenheid!

Mijn complimenten gaan ook uit naar de collega’s van de afdelingen geconditioneerd- en  handverpakken. Afgelopen vrijdag mocht ik samen met Ilse van de OR meewerken op die afdeling om een gevoel te krijgen bij het werk dat daar gedaan wordt. Dank aan iedereen voor de welkome ontvangst, jullie geduld (Ilse en ik moesten een aantal vaardigheden nog even onder de knie krijgen) en de openheid. Wij hebben veel geleerd en nemen een aantal goede ideeën mee. Mooi ook dat de OR mee was. We doen dit in het kader van een maatjesproject. Ieder OR-lid is gekoppeld aan een MT-lid en samen bezoeken we afdelingen om zo het bedrijf nog beter te leren kennen en te horen wat er speelt.

Toch wel weer een hele mooie week dus!