Naar de inhoud

Zoekresultaten

Never a dull moment [blog]

Ik weet niet zo goed waar ik moet beginnen deze week. Afgelopen week is er zoveel gebeurd! Maar even de highlights dan. Aan het begin en het einde van de week wederom mooie publiciteit. Op vrijdag publiceerde de Gelderlander een artikel over de Scalabor-medewerkers die hun diploma verkeersregelaar behaald hebben. Zij kunnen aan de slag bij de bouw van de nieuwe Hoogvliet supermarkt aan de Oranjestraat in Arnhem. Sterker nog, we zijn in samenwerking met de stichting Zetta gevraagd of we nog meer verkeersregelaars op kunnen leiden die allemaal aan de slag kunnen.

NAAR ZO PASSEND MOGELIJK WERK
Eerder in de week stond er in dezelfde krant een mooi artikel over het Centrum voor Activerend Werk (CAW) in Arnhem. Het CAW begeleidt mensen die meer hulp nodig hebben om aan de slag te gaan, in de eigen wijk met bijvoorbeeld vrijwilligerswerk en dagbesteding. Scalabor werkt nauw samen met het CAW omdat dit een voorportaal is van de begeleiding die wij kunnen bieden in het daadwerkelijk weer aan het werk gaan. Het vervolg daarop is dat
het Werkgeversservicepunt (WSP) kandidaten matcht met banen die werkgevers aandragen. Met het Centrum voor Activerend Werk, Scalabor als ontwikkelbedrijf en het WSP, heeft de regio nu alle instrumenten om werkzoekenden die dat nodig hebben, te begeleiden naar zo passend mogelijk werk. Dat was ook mijn boodschap aan een grote groep consulenten van de afdeling Werk & Inkomen van de gemeente die op bezoek kwamen bij ons arbeidsonderzoekcentrum. De reacties waren heel positief en het was goed om te zien dat we het gezamenlijke doel, het begeleiden naar werk en het invullen van vacatures, allemaal onderschrijven.

VOORTGANG VAN SCALABOR
Positief waren ook de wethouders van de regiogemeenten over de presentatie over de voortgang van Scalabor sinds haar oprichting een jaar geleden en de plannen die we hebben voor het nieuwe jaar. Er zijn grote stappen gemaakt en dat heeft zijn effect op zowel medewerkers als de omgeving waarin we mogen werken. Het was heel mooi om te zien dat dit erkend werd door de wethouders en namens hen mag ik de complimenten aan het hele bedrijf doorgeven!

OPKNAPBEURT
Waar ik heel blij van werd, waren de eerste stappen die genomen zijn voor de aanpassing van de openbare ruimtes op de Driepoortenweg. Basil is druk bezig met het schilderen van de muren. Er wordt volop nieuwe verlichting geïnstalleerd (je moet bijna je zonnebril ophouden als je nu door de gang bij het bedrijfsrestaurant loopt). Plafondplaten worden vervangen. Op de gang bij de kantoren zijn overal foto’s opgehangen en de muur boven de receptie
is ‘green dew’ geschilderd (ik heb die naam niet verzonnen!). Mooie eerste stappen en ik kan niet wachten op het eindresultaat. Bij die mooie gangen, hoort ook een mooie schone omgeving en om die reden werd van de week een nieuwe schrobmachine getest. Het is een soort zamboni voor vloeren waar je ook echt op kunt rijden. Alle mannen (vooral mannen), inclusief ikzelf, werden direct weer kleine jongetjes en wilden allemaal op dat apparaat rijden! En ongelofelijk hoe de vloer er uit zag op die punten waar we de test uitvoerden. En als de ruimtes zijn aangepast en de vloeren schoon zijn, dan hoort daar ook nieuwe bedrijfskleding bij. Eind vorig jaar hebben veel medewerkers die gepast en vervolgens is die de afgelopen maanden geproduceerd en… afgelopen week is het merendeel binnengekomen.

INDRUKWEKKEND
Ik was op bezoek bij de afdelingen Graveren en Veron en dat vond ik het hoogtepunt van de week. Bij Graveren maken we bijvoorbeeld alle knoppen en plaatjes voor de orgelbouwers in Nederland. Een orgel heeft ongelofelijk veel verschillende knoppen (schuiven heet dat volgens mij?) en die zijn allemaal gelabeld. En dan niet zo’n raar stickertje, maar een mooi gegraveerd plaatje. Hoogwaardig werk waarbij de instellingen voor de machines via de computer
gedaan worden en de plaatjes vervolgens met de hand worden ingekleurd. Vlak naast die afdeling zit de afdeling Veron waar collega’s het secretariaat voeren voor de vereniging van zendamateurs in Nederland. De hele administratie voor 6.500 leden wordt gedaan, de correspondentie, maar ook de webwinkel. Een mooie dienst, maar vooral ook een mooie ontwikkeltak naar een scala van administratieve banen.

VERVELEN?
En dan ben ik vast nog een heel aantal zaken vergeten; een bezoek aan de kwekerij, gesproken met fietsenmakers over een samenwerking en bestuursvergaderingen van de stichting Inclusief Midden Gelderland en Legal Valley. Never a dull moment dus!