Naar de inhoud

Zoekresultaten

In de krant: Scalabor in polonaise naar kerst

Vandaag een mooi artikel in De Gelderlander, waarin Marcel Hielkema terugblikt op (bijna) 1 jaar Scalabor en vooruit kijkt naar de toekomst van de arbeidsmarkt in het algemeen en die van Scalabor in het bijzonder. Ook hier ziet hij veel mogelijkheden in plaats van beperkingen.

,,Ik ontmoet dagelijks werkgevers die geen groei kunnen realiseren voor hun bedrijf omdat ze geen geschikt personeel kunnen vinden. We hebben in deze regio te maken met tienduizend vacatures. Die krapte op de arbeidsmarkt betekent voor werkgevers dat ze het personeel niet meer voor het uitkiezen hebben. Wij zien daar kansen liggen. Kansen voor jongeren, ouderen, herintreders en ook mensen met een beperking. Wij zien de talenten van onze mensen. We zijn ervan overtuigd dat een hele groep in staat is om te werken als je ze de juiste opstap biedt. Met de werkgevers kijken we naar wat mogelijk is. Hoe je de werkzaamheden van een baan kunt opdelen om er dat werk uit te halen dat prima kan worden verricht door mensen met een beperking. Ik zie Scalabor als een sleutel om de krappe en lastige arbeidsmarkt te openen.”