Naar de inhoud

Zoekresultaten

Marcel Hielkema directeur Scalabor

Marcel Hielkema wordt met ingang van 1 september 2018 de bestuurder-directeur van Scalabor.

Met de start van Scalabor is de transformatie naar Arbeidsontwikkelbedrijf ingezet. Eén van de ontwikkelingen is dat SW-medewerkers die dat kunnen, aan de slag gaan bij reguliere organisaties in de regio door detachering of begeleid werken. Dit betekent onder andere dat Scalabor meer gerund gaat worden als een bedrijf onder de bedrijven. Maar ook dat er meer in de regio samengewerkt zal worden. Met zijn ervaring en netwerk is Hielkema de aangewezen persoon om deze taak uit te voeren.

Marcel Hielkema heeft 15 jaar ervaring opgedaan in directiefuncties in de (internationale) hotellerie bij Hyatt hotels & resorts en Bilderberg. De afgelopen 9,5 jaar is hij als bestuurder-directeur van Dirkzwager advocaten & notarissen, de grootste juridische dienstverlener van de regio, werkzaam geweest. Daarnaast is Hielkema sinds 2013 voorzitter van VNO-NCW Arnhem/Nijmegen en Gelderland en vice-voorzitter van de Economic Board Arnhem-Nijmegen.

Hielkema heeft veel zin in de nieuwe uitdaging. ‘Als lid van het Werkbedrijf en bestuurslid van de Stichting Inclusief Midden Gelderland mag ik mij al een aantal jaren inzetten om de banenafspraak die hoort bij de Participatiewet, te realiseren. Ik kijk ernaar uit om die inspanningen nu verder uit te breiden en van Scalabor dé dienstverlener te maken die werknemers begeleidt naar zinvol werk en die werkgevers bijstaat om hun doelen ten aanzien van een inclusieve arbeidsmarkt te behalen.’