Naar de inhoud

Zoekresultaten

Scalabor helpt je op weg naar een baan

Als je een tijd geen baan hebt gehad, kun je soms wel een steuntje in de rug gebruiken. Scalabor helpt je op weg naar een betaalde baan.  Bij ons volg je trainingen en/of opleidingen en doe je werkervaring op in de praktijk. Daarbij leer je de vaardigheden die je nodig hebt voor de baan van jouw keuze. En je oefent met bijvoorbeeld samenwerken, organiseren en plannen van je eigen werk. Zo ben je weer helemaal klaar voor de arbeidsmarkt.

Stap 1: Weten wat je wil en kan
We onderzoeken samen met jou wat je kan en wil. Daarbij kijken we ook welke beroepen kansrijk zijn. Als je langere tijd geen baan gehad hebt, start je met een arbeidsonderzoek. Zo ontdek je welke talenten je hebt en waar je kansen liggen. Daarnaast volg je gerichte trainingen. Ondertussen ga je ook gelijk in de praktijk aan de slag, zodat je weer in een werkritme komt en de vaardigheden leert die je nodig hebt.

Benieuwd naar de trainingen bij Scalabor? Abel is een van onze trainers en hij legt in een kort filmpje uit hoe het werkt.

Stap 2: Praktijkervaring opdoen
Als dat goed gaat, is het tijd voor de volgende stap. Je gaat praktijkervaring opdoen bij Scalabor of een van de bedrijven waar wij mee samenwerken. Dat zijn verrassend leuke werkplekken bij mooie bedrijven.

Branches
We leiden op in negen branches:

Je kunt bijvoorbeeld terecht komen bij de volgende bedrijven:

Stap 3: Naar een baan
De laatste stap is die naar een baan. We zoeken samen met het WerkgeversServicepunt Midden-Gelderland een passende werkplek. Natuurlijk zorgen we dat je CV helemaal in orde is en helpen we je met het solliciteren. Heb je een baan gevonden? Fijn! Ook als je al aan het werk bent houden we contact om te kijken hoe het gaat.

Tijdsduur
Gemiddeld duurt een traject zes tot negen maanden. Dat kan verlengd worden als dat nodig is. Of het traject uiteindelijk korter of langer duurt, hangt af van jouw situatie en van welke opleiding je gaat volgen.

Geen kosten
Deelname is met behoud van uitkering en wordt betaald door de gemeente.

Aan de slag!
Wil jij ook aan de slag? Bel dan met onze afdeling arbeidsontwikkeling via:   06 30 28 30 43 of mail naar: ikwilwerken@scalabor.nl

Of neem contact op met je regisseur van de afdeling Werk & Inkomen om de mogelijkheden te bespreken.

Folder
Download hier de folder waarin je alles nog eens rustig kunt nalezen.